mandag den 4. juni 2012

MIT HJEM er MIT SLOT i Haveselskabets Have på Frederiksberg
For første gang har jeg besøgt haveudstillingen MIT HJEM er MIT SLOT i Haveselskabets Have på Frederiksberg. Jeg har ”mødt” rigtig mange meninger om udstillingen idet mange har omtalt udstillingen som mere livstilsudstilling end haveudstilling – at der er mere boligindretning at finde end planter til haven.
Andre har omtalt udstillingen som utrolig hyggelig og meget meget inspirerende.

Efter at jeg endelig selv har besøgt udstillingen og dermed har draget min egen erfaring kan jeg tilslutte mig begge synspunkter, for INGEN TVIVL om, at udstillingen er MEGET hyggelig med alle de små pavillioner/boder der er placeret på plænerne og langs de små smalle stier rundt i haven, men et plantemarked var det ikke.

Haven var SÆRDELS flot pyntet af Nicolai Bergmann og hans stab, som bl.a. på de små søer i haven havde placeret blomsteropsatser/dekorationer af forskellig art, der var ophængt runde kugler i nogle af de store træer, de var pyntet med blomster hele vejen rundt, så der dermed hang de flotteste blomsterkugler ned fra træerne. Yderligere var der rundt i haven placeret forskellige blomsterdekorationer og opstillinger - DET VAR UTROLIG FLOT, og matchede super med alle de mange rhododendron og andet af HAVENS planter der enten blomstrede eller giver en skupturel virkning, og som yderligere spiller op imod alle de planter der var tilført haven til salg.

Bemærk blomsterkuglerne der hænger i træet og havens "egen" rhododendron i baggrunden

Bemærk de tre blomsterdekorationer der er placeret på trædestenene over bassinet.
Som på så mange andre ”have”-udstillinger var alt at finde fra tøj til sæber, vine og delikatesser og over til havetilbehør og planter. Ud over et større udvalg af potteplanter og terrasseplanter var der ikke så meget plantemæssigt at komme efter – et lille udvalg af stauder og en del ”rigtige” potteroser var hvad jeg vil betragte som ”rigtige” haveplanter.

Jeg synes det var en FIN FIN udstilling og som sagt en utrolig flot udstilling med meget inspiration inden for havedesign, og en udstilling som jeg helt sikkert vil besøge igen, og som jeg også vil anbefale andre at besøge. Man skal bare ikke regne med, at det er her man finder alle de sidste nye arter inden for stauder, træer eller lignende, eller i det hele taget en mængde af disse planter, for så bliver man virkelig skuffet.

Jeg blev da også selv fristet af alle de mange fine ting der var at købe, bl.a. købte jeg to gamle Ruko zinkkasser, som jeg har nogle af i forvejen og som jeg ikke har stødt på i nogle år og gerne ville havde suppleret op.

Jeg synes det er sjovt, at der står årstal på siden af hver zinkkasse, og disse er en årgang 1962 og 1974 !
Et par små opstammede myrter kom også med i kurven, for dem jeg har haft i en årrække gik desværre alle til i vinter, så det var dejligt at få et par nye, de skal bare lige formes og ”rettet” op.

Ja jeg blev da faktisk rimelig fristet !
For jeg ”faldt” også over en betonsokkel som jeg vil have placeret i vores (lille) græsplæne foran drivhuset. Jeg prøver at skabe middelhavsstemning omkring drivhuset og har derfor tænkt, at et af mine citrontræer skal placeres  midt i græsplænen ud for drivhusets gavl. Jeg har i den forbindelse funderet meget over, hvad citrontræet skal stå på, om der mon skulle graves en trædesten ned som potten skulle stå på, eller om træet måske skulle placeres på en højere sten. Men løsningen kom pludselig helt af sig selv, nu er spørgsmålet så bare, om der skal plantes en lille lav buxbom ”hæk” rundt om betonsokkelen og evt. med en kant af chaussésten yderst mod græsplænen, eller hvordan det skal ”bygges op, men det kan jeg jo gå og funderer over, og måske få andres råd/mening omkring.

Det sidste jeg havde med hjem under armen var denne taburet/skammel som er lavet efter gamle tegninger til en brolæggerskammel og som skulle være SUPER at sidde på når der skal luges eller lignende. JEG VAR SKEPTISK, men da sælgeren endelig fik overtalt mig til at prøve at sidde på dette ”vidunder” som har en rund ”fod” som derfor gør, at man kan dreje ud i alle vinkler så man faktisk kan nå jorden i en stor radius omkring stolen, var jeg overbevist. Nu er jeg bare spændt på, om den lever op til mine forventninger ?

OneLeg by: Susanne Schmidt - info@oneleg.dk8 kommentarer:

 1. EFter at have læst dit indlæg kan jeg godt ærgre mig over, at jeg ikke tog forbi.
  Dejlige sager du har fået med hjem. Jeg har også flere gange været ved at købt myrter - de er så smukke.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er glad for, at jeg har givet dig inspiration til måske at tage der ind en anden gang. Jeg får selv SÅ MEGET inspiration fra jer andre her i blogland, at det glæder mig hvis jeg kan give lidt den anden vej !
   Ja myrter er jeg også helt pjattet med.
   Fortsat god dag.
   Have hilsen
   Anita

   Slet
 2. Jeg har også været der flere gange og er helt enig med dig. En "plantemesse" er det bestemt ikke, men rigtig hyggeligt og værd at tage ind og se. Den der skammel havde hun også med på Livstilsmessen på Ledreborg - det er iøvrigt lige så hyggeligt som på Frederiksberg og så lidt nemmere at parkere :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har tit tænkt at tage til Livstilsmessen på Ledreborg, men det er desværre aldrig blevet til noget - din anbefaling gør, at jeg måske skal opprioriterer den til næste år !
   Have hilsen
   Anita

   Slet
 3. Jeg har været i praktik i haveselskabets have og blev tilbudt at komme med sidste år.
  Jeg kom dog aldrig afsted, men jeg er nu heller ikke helt sikker på om det er mig.
  Ikke så meget pga. alle de ting man kan købe, men nok mere pga. menneskemængden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor lyder det spændende med en praktikplads i Haveselskabets Have, det må havde været en dejlig og inspirerende tid. Ja du har ret i, at der er MANGE mennesker til udstillingen og specielt i weekenden og Grundlovsdag hvor folk har fri er der rigtig mange. Jeg synes nu ikke det var så galt i mandags hvor vi var der, hvilket en sælger i øvrigt også omtalte, men hun fortalte der havde været proppet om søndagen, hvor det var rigtig dejligt vejr.

   Slet
 4. Det ser meget charmerende ud dit drivhus - kan godt lide de pigsten - tror jeg det hedder - foran drivhuset.
  Jeg synes myrter er flotte, men besværlige, for de kræver meget vand. Efter en ferie var min ihvertfald gået ud!
  Jeg var også til Mit hjem er mit slot - og det var præcis om søndagen - hvor vi gik som sild i en tønde. Det var drøjt, så jeg fik ikke meget med mig hjem. Jeg synes, den udstilling der afholdes i Hillerød foran Slottet er bedre, fordi der er mere plads, og selvom der er mange, føles det ikke sådan. Der er også langt flere planter at købe.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Jo det er pigsten der er lagt omkr drivhuset, vi havde rigtig mange muligheder oppe da vi skulle have lavet det, og jeg er faktisk også rigtig glad for, at det netop endte med at blive pigsten vi valgte.
   Hyggeligt du nævner Garden Living i Hillerød for den udstilling har jeg besøgt hvert eneste år den har eksisteret, og jeg giver dig fuldstændig ret i dine betragtninger.
   Have hilsen
   Anita

   Slet