fredag den 6. april 2012

Chili – Dem kan man da vist blive ”bidt” af .
Jeg har aldrig dyrket chili og snackpeber før, i hvert fald ikke fra frø, men jeg har kastet mig ud i det i år. Sidste år fik jeg to rigtig dejlige og vidt forskellige chiliplanter forærende, som jeg blev så begejstret for, at jeg MÅTTE have sådanne planter igen i år.

Madame Jeanette, cap chinense.
Billedet lånt fra Gartneriet Toftegaard
Aji flor/orchid aji
Billedet lånt fra Fuglebjerggaard/Camilla Plum
Min snackpeber som jeg havde købt på planteskolen, var også rigtig dejlig og udbytterig, så den tog jeg også frø af.

Jeg har været noget bekymret for, om jeg mon ville ”kunne finde ud af at dyrke chili” men ind til videre, ser det ud til at gå ok med planterne, og jeg kan efterhånden godt forstå, at man kan blive lidt bidt af, at dyrke denne plantegruppe.  

Jeg har lige fået pottet planterne op for anden gang. Jeg var ved at blive lidt svedt over, at planterne efterhånden var blevet så store, at jeg var begyndt at tænke på, om jeg mon kunne få dem hele og ubeskadiget over i nogle større potter.

Men nu er det gjort og det gik over alt forventning, så nu har jeg en tro på, at jeg får en masse dejlige chili og snackpeber til sommer ;-)
  GOD PÅSKE !

9 kommentarer:

 1. Her må jeg da vist også følge med inde.

  Jeg er også igang med at dyrke chili og tomater fra bunden, til trods for at jeg altid har ment at det ville jeg IKKE gøre. Sådan kan man hele tiden ændre mening og nu bliver det bare spændende om vi får den forrygende høst, som billedet oppe i hovedet viser ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Fru Friis
   Jeg kan forstå vi er i samme båd m.h.t. IKKE at "ville" dyrke chili o.l. fra bunden - dejligt vi alle kan udvikle os! Det bliver spændende at følge projekterne.

   Slet
 2. Hej Anita,
  Flot blog du har fået. Det var jo så hyggeligt, da vi mødtes hos Irishaven - Berit.
  Chili og tomater fra bunden er rigtig sjove. jeg har gjort det i et par år. Dine chiliplanter ser meget fine ud. Pas på med kulden lige nu for de kan godt gå i stampe.
  Masser af lys, gødning og varme så skal det nok gå.
  Jeg har lært at vi skal pille de første 3-4 blomster af for at få planten til at producere flere frugter fra starten af. Glæder mig til at følge dig. Måske skulle vi drikke kaffe sammen en dag. Jeg giver gerne;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Hyggeligt at høre fra dig, og tak for de positive ord omkring min blog, dem er jeg rigtig taknemmelig for, for jeg er ikke en haj til dette bloggeri og har faktisk haft EN DEL udfordringer i denne verden - godt Berit/Irishaven har ville hjælpe mig.
   Dejligt med info. omkring chili, jeg har hørt det om, at de er meget påvirkelige mht kulde, så jeg tør ikke sætte dem ud i drivhuset endnu. Vi får se hvornår jeg mener der er varmt nok der ude, ved du noget mere specifikt om det -grader-.
   Tak for invitationen jeg synes det kunne være rigtig hyggeligt at mødes over en kop kaffe.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 3. Hej Anita, og stort velkommen til Blogland :-)
  Dine chili-planter ser rigtigt flotte ud. Jeg har ikke erfaring med at dyrke dem, men jeg har også hørt at de er lidt sarte med kulde.
  Hvor ser det godt ud med alt den lækre havemuld I har lagt i bedene i forrige indlæg. Jeg er sikker på at du nok skal få skønne blomster, når de har fået så dejlig jord om fødderne.
  Fortsat god påske, og endnu engang velkommen :-)
  Hilsen Hanne i haven

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have Hanne.
   Du må også have en fortsat god påske.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 4. Ja velkommen i bloglandia. Jeg blev desværre forhindret af vejret, men ville SÅ gerne have været med til blogtræffet hos Berit. Ærgerligt, for det kunne have været hyggeligt at hilse på endnu en haveblogger :-) Men jeg lægger mig til som fast læser, så jeg kan følge med i din grønne verden :)
  Hvor er dine chiliplanter store og flotte. Tror jeg må have mine plantet om, for de ser da lidt pjuskede ud ift. dine. Held og lykke med dem :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Susanne
   Tak skal du have - jeg kan godt forstå du gerne ville havde været forbi hos Berit, men jeg håber vi mødes IRL en anden gang (jeg lærte et nyt ord til Blog-Kaffe).
   Held og lykke med dine chiliplanter.

   Landbohaven
   Hyggeligt du kiggede forbi, måske du får lyst at kigge forbi en anden gang ?

   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 5. Jeg kom bare lige forbi.
  Gode billeder.
  Hvor ser dine planter rigtig flotte ud.
  Held og lykke med dem.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god dag.

  SvarSlet