tirsdag den 21. maj 2013


Neeej hvor blev jeg taget ”ved næsen” !

Vi har et forholdsvis nyetableret bed, som jeg vil holde i den lilla farveskala, så derfor havde jeg lagt en del tulipanløg af Blue Heron og Shirley som blomstrede sidste forår. Jeg har haft Blue Heron for år tilbage og den var så vidt jeg huskede lys lilla i farven, hvilket den også blev beskrevet som på pakken. Da den så kom op hos mig sammen med Shirley var den alt andet end lyslilla – måske mere hen imod cerise. Så da de var afblomstret tog jeg tyren ved hornene og gravede løgene op, hvorefter jeg lagde dem ned i et andet bed.
Da den er ved at være på det sidste her, er den mere lilla end den opleves ved udspring
I efteråret skulle jeg rigtig ud og købe nye løg til mit lilla bed, og da jeg stod på planteskolen skulle der købes ”vildt” ind, og jeg besluttede den lilla skulle stå sammen med en dobbelt hvid/creme tulipan Mount Tacoma, som jeg i øvrigt ikke kendte.
 
 
Da så alle de dejlige tulipaner kom op af jorden, spærrede jeg godt nok øjnene op, for det var dog utroligt så ens de frynsede så ud, og jeg ville da heller ikke overgive mig, før jeg havde været inde i gemmerne og tjekke, og den er desværre god nok – ALLE de frynsede er Blue Heron ;0)Jeg må jo nok se i øjnene, at jeg er slået tilbage til start – så hvis nogen af jer har en ide til en lyslilla tulipan jeg bør investere i til efteråret, hører jeg hjertens gerne fra jer, for jeg er ”helt blank”.


Dem jeg flyttede - (de ser da faktisk rigtig fine ud)
Jeg fik lige taget lidt billeder af nogle af de andre tulipaner der blomstrer her på matriklen, men ellers kæmper vi med at få skik på haven, for da foråret stort set er gået med andre gøremål end have, trænger den godt nok til en ”kærlig hånd”.


Bedre sent end aldrig, fik vi her i pinsedagene taget den sidste bobleplast af drivhuset og rengjort det. Mange planter er flyttet ud i haven, så vi selv kan være der inde, men det må i se ved en senere lejlighed, for det har jeg i kampens hede ikke fået taget billeder af.


10 kommentarer:

 1. Ja snydt kan man godt blive, det er jeg blevet flere gange med tulipaner, hvor der var andre løg i posen, end dem jeg havde købt.
  De er ellers smukke dine forkertfarvede tulipaner :-) Håber at du får bedre held næste år med at finde den rette farve.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du ha' Anette, ja jeg må ud og se efter den rette farve til efteråret - måske Blue Heron skal være kontrast til en lys lilla som så er i overtal !
   God aften.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 2. Jeg synes nu også det er en smuk tulipan, den ville jeg ikke være ked af. Men jeg kan godt se, at hvis du forventer lyslilla, så er det ikke den rigtige farve, men det kunne have været meget værre, sæt den havde været rød eller orange :)
  Måske kan de ikke ramme den lyslilla farve mere. Jeg har desværre ingen forslag til lyslilla tulipaner udover den du har Shirley.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja du har jo fuldstændig ret, jeg havde da fået morgenteen galt i halsen hvis de var kommet op og havde været røde eller orange !
   Måske Blue Heron "bare" skal være kontrast til en lys lilla som så er i overtal ?
   God aften
   Mange hilsner
   Anta

   Slet
 3. Hej Anita.Jeg tror at der er rigtig mange der får forkerte farver på deres tulipaner......har selv oplevet det.
  Dejligt at komme igang i drivhuset,selvom det er lidt sent.
  Jeg har en lyslilla tulipan,men skla lige finde navnet frem.Så jeg vender tilbage.God dag knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja, farver kan være svære at planlægge et halvt år frem i tiden, og hvis der så er noget andet i posen end det man forventer går det da helt galt !
   Jeg venter MEGET gerne på et forslag til en ny tulipan jeg kan indføre til efteråret - jeg glæder mig til at høre dit forslag.
   God aften.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 4. Hej Anita.
  Surt når farverne ikke er som forventet. Lige i tiden går det stærkt også med ukrudtet. Jeg er blank med hensyn til en lyslilla tulipan.
  Kh. Margrethe.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Margrethe
   Ja, det har du fuldstændig ret i og selv om man bliver lidt øv så er det jo også i sidste ende det der giver udfordringen, om man vil det eller ej !
   God aften.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 5. Tjaeh, jeg siger som Anette: Den er nu pæn alligevel ... Men det er selvfølgelig ærgerligt den har ødelagt dine planer. Bedre held næste gang ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du ha Nana !
   Ja, den er fin Blue Heron, og måske den "bare" skal være kontrast til et overtal af en lys lilla tulipan - jeg håber Jette kan lede mig på sporet af den rette.
   God aften
   Mange hilsner
   Anita

   Slet