mandag den 27. maj 2013


Drivhuset ER indtaget !

Vi kom lidt sent i gang med at bruge drivhuset efter vinteropbevaringen af planterne, men hold da op hvor vi nyder det nu, hvor vi igen er ”flyttet” der ud for sommeren.
 
 
 
 
Det er bare SÅ dejligt at indtage måltiderne der nede, både i hverdagen men også sammen med gode venner, eller bare det at være der nede for at pusle om planterne og se dem gro, er ren balsam for sjælen.
Vi har lige plantet et par Himrod vinplanter i drivhuset, som vi vil ha’ til at gro op, så de efterhånden kan afskærme taget for solen. Vinplanterne er plantet uden for drivhuset og så går de gennem væggen ind i drivhuset. Vi har dog den udfordring, at for at vinplanten kan plantes i jorden uden for drivhuset, skal den op gennem et højbed inde i drivhuset hvilket betyder, at en stor del af stængelen vil blive dækket af jord før vinplanten når jordoverflade. Det er vi blevet advaret imod, og har derfor prøvet at afhjælpe problemet ved lidt interimistisk at føre stængelen gennem et nedløbsrør, så vinplanten kan gå op igennem jorden inde i røret således, at stængelen er fri, hvilket vi håber vinplanterne vil acceptere og forhåbentlig ufortrødent vil vokse videre op af vægen og op i loftet!
 

 
 
Hov "lillevuffen" kom også med, den plejer ikke at ville fotograferes !
Det er normalt ikke de røde eller pinkfarvede blomster der plejer at få lov at komme ind her hos os, men jeg kunne simpelthen ikke stå for denne ørkenrose som vi så første gang for nogle år siden på en lodge vi boede på i det nordlige Krüger National Park i Syd Afrika. Jeg har før set ørkenrose som potteplanter her hjemme, men de har altid været helt pinkfarvet eller hvid hvilket for mig er helt forkert, så da vi så dette eksemplar der er hvid i midten af blomsten og pink i kanten var det lige som vi havde set ørkenrose som hæk mellem de små huse vi boede i på omtalte lodge, og jeg måtte bare købe denne lille plante med hjem.
 
 
Den sidste plante jeg fik taget billede af er også en plante som jeg er speciel glad for og som også har sin helt egen historie – det er nemlig en aflægger af den 133 år gamle privatejede kamelia, som jeg var så heldig at få mulighed for at besøgte, og som jeg viste i indlægget af 30. april.
 

12 kommentarer:

 1. Hvor er det et skønt drivhus. Kan godt forstå at i nyder at være flyttet derud. Maden smager bare bedre i sådanne omgivelser.
  Det ser fint ud med det stof/lærred du har rundt om kapilærkasserne med tomater.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Jeg kan kun tilslutte mig, maden smager bare bedre når den indtages ude !
   Ja det er utroligt hvad sækkelærred kan gøre, jeg synes det er fint at bruge i mange sammenhænge.
   mange hilsner
   Anita

   Slet
 2. Spændende planter både din kamelia og ørkenrosen. Lidt af en udfordring med vinplanten, håber det lykkes for jer med projektet.
  Hilsen
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja det er lidt af en udfordring med vinen, men nu får vi se ;0)
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 3. Hvor ser der hyggeligt ud i dit drivhus. Spændende om vinen vil gro.
  Kh. Margrethe.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Margrethe
   Ja jeg krydser bare fingre for at det lykkes !
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 4. Hej Anita.Dejligt at du endeligt har indtaget dit drivhus.....for der ser da bar rigtig hyggeligt ud.Lidt af en udfordring med din vin.Jeg har plantet vores i et hjørne af drivhuset,og den trives rigtig godt.
  Fine planter du har gang i.Rigtig god dag knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja, bedre sent end aldrig, man kan jo som bekendt ikke nå det hele, så derfor blev det noget sent i år ! Det havde også været en nemmere løsning hvis vinene blev plantet et andet sted, men nu vil vi gerne ha' dem op af bagvæggen, så lykkes projektet ikke, må vi plante direkte ned i kummen.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 5. Hej Anita, sikke et dejligt drivhus I har, og det må være skønt at kunne sidde der og spise.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg lover dig vi nyder det, det er en helt anden verden at træde ind i !
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 6. Oh, hvor ser der dejligt ud i dit orangeri..... skæver lige ud til den mangel på orden der hersker i mit... måske skulle jeg..... men ikke lige nu.
  Vi har en vindrue hvis ranker løber frem og tilbage under loftet i orangeriet, og det er vi mægtig glade for, selv når solen brager, kan man være inde i orangeriet pga skyggen fra vinen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sussi
   Det er præcis som du beskriver det, vi håber på vores nyplantede vin vil tage sig ud om nogle år - det glæder jeg mig til !
   God aften.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet