tirsdag den 30. april 2013


På besøg hos en dronning !

En kæmpe stor gammel dame på 133 år, hun er omkring 4 meter høj, fuld udviklet og med de flotteste laksefarvede blomster, der falder som draperinger ned over de tætte lokker.

Det var ikke mindre end et fantastisk møde, som Birgitte en sød kollega arrangerede for mig og en anden kollega.Der er tale om en Kamelia fra 1880, den står i en have i Helsingør, hvor den har stået siden 1963 og struttet i sit drivhus – jeg kan kun sige, at jeg fuldstændig tabte mælet da jeg så dette STORE FLOTTE træ, det var godt nok større end jeg overhovedet havde kunne forestille mig – også selv om jeg har hørt meget om denne fantastiske plante og sidste forår ydermere fik en flot gren, så jeg ved selvsyn kunne se de FLOTTE blomster som for nogles vedkommende ikke bare er laksefarvede men bolchestribede – de er helt vidunderlige.


Birgittes svigerfar har været ejer af denne plante/træ,som siden 1880 er blevet flyttet to gange inden den som nævnt i 1963 fik sin nuværende placering. Svigerfar er desværre ikke mere, men hans Kamelia lever og blomstre ufortrødent, og derfor fik jeg og Lisette mulighed for, at besøge dette FLOTTE EKSEMPLAR.

Jeg er MEGET MEGET taknemmelig for, at Birgitte gav mig muligheden for at besøge denne dronning, og jeg håber meget, at Birgitte og familie finder en ejer eller en placering til svigerfars Kamelia, så den fine gamle dame ikke lider overlast.


11 kommentarer:

 1. Godaften Anita.Det var da en dejlig oplevelse.Og sikke skøn Kamelia.Fantastisk at den kan blive så stor.Og skøn farve.Håber meget at vi ses på søndag i Lyngby.Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja det er ikke en Kamelia i en størrelse man ser hver dag, det er virkelig fantastisk den kan blive så stor.
   Jeg håber også meget vi ses i Lyngby søndag !
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 2. Det var dog utroligt, hvor er den flot og smuk. Den bliver ikke nem at flytte med, men det er måske heller ikke meningen?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Nej det bliver noget besværligt hvis den skal flyttes, så en evt. flytning skal virkelig planlægges.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 3. Ih..Åh hvor er den fin og kæmpe stor.
  Jeg har set Tage Andersens Kamelia, men denne
  er større.
  Dejligt at få lov at opleve specielle dejlige planter, der findes rundt i folks skønne hemmelige haver.
  God solskins dag til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja, det er virkelig fantastisk at få den oplevelse.
   Jeg har set en af Tage Andersens kameliaudstillinger for år tilbage og ja, han har virkelig også nogle flotte eksemplarer, men ikke så store som denne kæmpe.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 4. Den er utroligt smuk. Hvis den nogensinde skulle flyttes ville jeg spørge Geografisk have i kolding, de har et stort væksthus næsten kun med kamelia og meget højt til loftet :) der kunnedronningen knejse smukt.
  Kh
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for info om, at Geografisk Have i Kolding kan være en mulig fremtidig placering for den gamle dame - jeg har aldrig selv været i Geografisk Have i Kolding så det var derfor aldrig en mulig placering jeg ville være kommet i tanke om - tak for tippet det vil jeg give videre.
   Jeg ved dog, at der pt. er "forhandling" om en anden løsning, men bliver den ikke til virkelighed er jeg sikker på, at dette super "bud" vil blive overvejet !
   Du må ha' en rigtig god weekend.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 5. Den er utroligt smuk. Hvis den nogensinde skulle flyttes ville jeg spørge Geografisk have i kolding, de har et stort væksthus næsten kun med kamelia og meget højt til loftet :) der kunnedronningen knejse smukt.
  Kh
  Marianne

  SvarSlet
 6. Hej Anita, sikke en spændende oplevelse at se en Kamelia fra 1880. Hvis den engang skal flyttes kunne det måske være til Botanisk Have? Der holder jeg meget af at komme. Rigtig god weekend!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Madame
   Ja, jeg giver dig helt ret - Botanisk Have er et rigtig godt bud på et sted hvor dette flotte træ ville tage sig godt ud, og jeg ved også, at familien har haft kontakt med Botanisk Have, men de er desværre ikke interesseret.
   God dag.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet