onsdag den 7. oktober 2015


En tur i haven med kameraet.

Når man ikke har været hjemme nogle dage, ser man ofte sin have med helt nye øjne, det var i hvert fald hvad jeg oplevede i sidste uge, da min mand og jeg kom hjem efter at havde været nogle dejlige dage i Piemonte.

 
 
Jeg må indrømme, jeg ikke har været så flittig med kameraet i denne havesæson, så derfor er det dejligt, jeg fik taget disse billeder i vores have i sidste uge.
Billederne får lov at tale for sig selv.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

24 kommentarer:

 1. Hej Anita.Ja !!! selvom du har været væk på ferie,så er der da mange blomster at glæde sig over.Dejlige collager.
  Men håber da at du også viser lidt billeder fra Italien.
  Godaften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja heldigvis er der stadig en del der ude, man bliver jo bare lidt svedt da det jo har været rimelig koldt om natten.
   Du har jo også tidligere spurgt om et indlæg fra Piemonte, og det lover jeg dig, jeg nok skal lave.
   God aften.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 2. De er nu skønne, de klokkeranker - dem fik jeg ikke sået i foråret. Er det virkelig en passionsblomst der blomstrer stadigvæk? Det er ikke værst at komme tilbage til haven efter nogle dage udenbys - det kan vi jo trænge til indimellem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Jeg elsker klokkeranker, men det er faktisk første gang jeg har den blå.
   Ja Passionsblomsten står stadig og blomstrer i drivhuset og der var bare helt utrolig mange udsprungne blomster på den præcis den dag vi kom hjem - og jeg ærgrer mig over at jeg ikke også fik taget et billede af vores hunds hundekurv (der står foran passionsblomsten) og så ud som om den var helt blomsterbesat med passionsblomster i kanten, fordi en ranke havde lagt sig der og alle blomsterne var sprunget ud samtidig - men det fik jeg altså ikke taget billede af.
   God aften.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 3. Hej Anita

  Godt du fik taget billeder i sidste uge - denne uge er jo helt anderledes må man sige!
  Selv satser jeg på en indiansummer senere på måneden;)

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det var jo rimelig koldt om natten og måske specielt når for os da vi kom fra lidt sydligere himmelstrøg, så det første jeg tænkte på var at jeg da skulle have taget nogle billeder af mine dahlia inden frosten tager dem, og så kunne det nok være jeg kom ud.
   Jeg håber du har ret i at vi får indiansummer !!!!
   God aften.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 4. Flot med klokkeranker, dem har jeg opgivet, de er for besværlige. Hvor længe har du haft passionsblomster? Hvis du har haft dem længe, vil jeg gerne vide, hvad du gør ved dem om vinteren? Jeg havde nogen som ganske ung, jeg mener at kunne huske, de skulle klippes ned. Jeg har to, som ikke har blomstret endnu, de står i pavillionen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja klokkerankerne kræver en del opbinding, og jeg havde faktisk også svoret at jeg kun ville have det halve af det jeg har, men nogle søde kolleger gav mig en del planter da de havde bedre held med spiringen end jeg - så jeg er lykkelig for at havde fået alle disse planter, men det tager tid at opbinde og opbinde og opbinde.
   Jeg har kun haft Passionsblomster to år og ikke med større held ifbm vinteropbevaring - jeg har læst i en engelsk artikel at de godt kan tåle noget kulde (jeg forstod lidt frost) så jeg lod den fra sidste år stå i den del af drivhuset der ikke er opvarmet, og det overlevede den altså ikke, så jeg vil prøve at grave denne op og tage den ind bag det isolerende plastic hvor jeg holder 5C og så må vi se hvordan det går ! Det kan godt være du har ret i at den skal klippes ned, for det er jo på de nye skud at der kommer blomster, men jeg tror ikke jeg tør klippe den helt ned før til foråret ?
   God aften.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
  2. Hej Anita og Lisbeth,
   Smuk Passionsblomst - flot farve.
   Jeg har en helt hvid. Den har overlevet nu i 2 år. Den bliver hver vinter pakket ind i bobleplast og meget sparsomt vandet - men har boet i mit vægdrivhus uden tilført varme. Jeg har ikke klippet den ned, men fjernet det visne om foråret - der så dødt ud og ikke havde knopper. Den står fra juni til sidst opktober ude på min terasse. Håber du får held med din.

   Slet
  3. Tak for info Anne - det lyder jo i tråd med det jeg læste i den engelske artikel - at de faktisk godt kan tåle noget kulde - måske jeg skulle havde givet den mere vand ??

   Slet
 5. Dejlige billeder af smukke blomster - i solskin :-) Det var vist sidste chance i år, så godt at du nåede det!
  God efterårstorsdag til dig, Anita!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana
   Ja det har godt nok været en blæsende uge vi har haft, men man håber jo altid på en god dag ind i mellem.
   God aften til dig.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 6. Kære Anita Håber at I havde en rigtig dejlig ferie. Vidunderlige klokkeranker du har taget billeder af. Sikke en frodighed din have stadig præsterer! Kh Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tina
   En fantastisk ferie :0)
   Jeg har også svært ved at undvære klokkerankerne, men det er faktisk første gang jeg har de blå.
   God aften.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 7. Kære Anita
  Det er så dejligt at komme hjem fra ferie og opdage sin have igen:-) Dine billeder er supergode. Jeg kan så godt lide klokkeranker, men fik slet ikke sået nogle i år.
  Den passionsblomst er vel nok også flot.
  Da du var her til åben have spurgte du til dagpragtstjernen og jeg tror at du gerne ville have en, men vi blev afbrudt i vores snak. Er du interesseret? For du kan sagtens få en plante og jeg kan også sende dig frø. Så skal du bare maile mig din adresse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Klokkeranker kan jeg ikke undvære selv om jeg må indrømme de er noget tidskrævende.
   Jeg har fået passionsblomsten i gave og er vild med farven, så jeg håber jeg har bedre held med at overvintre den end den passionsblomst jeg havde sidste år.
   Jeg er MEGET interesseret i en dagpragtstjerne, hvor er det sødt af dig at du huskede mig - jeg skriver til dig via din mail.
   God aften.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 8. Det er vist det første indlæg med blomstrende klokkeranker, jeg har set i år. Frustrerende at de springer ud så sent - her tror desværre jeg ikke, de når det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Nå, det er da lidt utroligt hvis jeg skulle være den "eneste" der har klokkeranker i blomst ! Det er første år jeg har de blå og de virker som om de er lidt længere tid om at sætte blomster end de hvide men i det hele taget har det jo været en kold sommer i år, jeg har dog haft blomster i de hvide siden sidst i juli først i august, men jeg må jo indrømme at jeg ikke har været så god til at få lavet indlæg :0(
   God aften.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 9. Hej Anita, det er nogle skønne billeder du viser - dejligt at komme hjem fra ferie og opleve sin have igen :-) Her har vi stadigvæk skovjordbær, og det har jeg aldrig oplevet i oktober måned.
  Tak for din søde kommentar hos mig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Madame - ja det opleves helt anderledes at se det hele her hjemme når man har været væk nogle dage.
   Utroligt du stadig har skovjordbær, det er da helt fantastisk - det kan være jeg skal gå ud og kigge til mine.
   God dag.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 10. Hej Anita,
  Ih hvor er Klokkerankerne smukke. Jeg har også 3 af de blå - håber på at se den blomstrer en af dagene. Virkelig smukke billeder. Dejligt med en tur til Piemonte. Håber du/i har det godt. Hvis du vil have et par knolde af de rosa slags - kan du sagtens det. Enten forår eller sidst i oktober. Dine Dahlia er også fine.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja lyset stod så fint i klokkerankerankerne da jeg kom ned i haven den morgen vi var kommet hjem fra Piemonte, så det var dejligt at kunne tage nogle gode billeder.
   Det var en fantastisk tur vi havde - faktisk en gave fra mig og pigerne til min mand da han er rundet et MEGET skarpt hjørne.
   Jeg er altid åben for nye panter, men jeg er ikke helt med på hvad det er for en knold af de rosa slags du mener ?????
   Faktisk har nogle af mine dahlia snydt mig og været noget andet end det jeg købte, men det giver jo også nye bekendtskaber som man ellers ikke ville havde fået.
   God dag.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 11. Den Klokkeranke er da fantastisk fotogen - og åbenbart meget blomstervillig - det er utroligt hvad sådan en plante kan nå på så få måneder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sussi
   Ja det er helt fantastisk at den er en 1 årig, man skulle tro den havde 10 år på bagen, og så kan man jo godt forstå den skal bindes op i et væk over sommeren.
   God eftermiddag.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet