lørdag den 7. juni 2014

Tak for et dejligt plantemarked/blogtræf i Geografisk Have i Kolding.

Vi ”landede” ved Geografisk Have i Kolding, lige før kl. 10 torsdag (Grundlovsdag), hvor jeg havde planlagt at besøge plantemarked og blogtræf, medens min mand og vores yngste datter Cecilie, ville besøge Kolding Hus.

Det skulle vise sig, at jeg blev ”mødt” af en laaaang kø af havenørder, der også ventede på at blive lukket ind i Geografisk Have, og inden vi nåede ned til indgangen begyndte det at regne, hvilket kun blev værre som dagen skred frem – hold nu op hvor fik vi vand.
Ja ja og jeg var jo lidt kæk og sagde, medens vi stod der med dryppende hårdtotter og løbende næser, at vi jo mangler vand til haven, og at vandtønderne skal fyldes op, og her må jeg så bare indskyde, at da vi senere ringede hjem til vores ældste datter, kunne hun kun sige, at solen hjemme i min have skinnede fra en skyfri himmel, og at den i øvrigt havde gjort det hele dagen ;0)

Jeg havde ingen idé om hvor stort plantemarkedet ville være så, at det ville være i størrelsesordenen 148 stande havde jeg ikke regnet med, og udvalget var da også tilsvarende stort, så hvis ikke man ville bruge hele sin opsparing, var det da også med, at få ”slået koldt vand i blodet”.

Bortset fra alt det vand der kom i ”lår tykke stråler”, var det en rigtig dejlig oplevelse at besøge plantemarkedet, som jeg jo har hørt så meget om, men aldrig tidligere selv har besøgt, og sjovt var det selvfølgelig også IRL, at hilse på alle jer andre bloggere.Tusinde tak til Jette fra Fru Friis Frøbo, Ulla fra Frk. Anemone og Susanne fra Susannes Blomster Cafe (jeg fik desværre ikke hilst på dig) fordi I endnu en gang har taget initiativ til, at planlægge blogtræf ifbm Plantemarkedet i Geografisk Have.


Fra plantemarkedet gik turen for os videre nordpå, hvor vi undervejs besøgte Gårdbutikken Smukt og Brugt i Aulum, som jeg har læst om på Fru. Pedersens blog, det er en forretning der sælger antik og brugskunst, i nostalgisk landstil.

Smukt og Brugt er en butik, der virkelig er et besøg værd, hvis man er til denne nostalgiske landstil, for her går man IKKE forgæves, der er varer inde og ude, i skurvogne, små skure og i lader og stalde, og ikke at forglemme, er indehaveren Karin det mest varme og gæstfri menneske man kan forestille sig. 

Karin kom ud på hovedtrappen og tog imod os, da hun må have set, vi stod der på gårdspladsen i den silende regn, og ikke rigtig vidste, om vi skulle gå til højre eller venstre. Karin bød os inden for og fortalte om stedet, om de tre søskende der havde boet sammen på gården, og om butikken hun nu har etableret i deres tidligere værelser o.s.v., der er INGEN tvivl om, at Karin giver ALLE sine gæster/kunder en HELT SPECIEL OPLEVELSE, og det kan kun anbefales at besøge hende. Jeg fik desværre ikke taget billeder fra stedet, så I må henvises til Facebook: Smukt og Brugt eller Fru Pedersens indlæg af den 24. november 2013.
Mine indkøb på plantemarkedet: to zinkspande, to blå primula, 1 dobbelt blodurt, en græs med hvide blomster, en lyserød marguerit og tre tætte puder ved navn arenaria alvacariensis.

Vi fortsatte videre til Fru Pedersens Have, hvor vi skulle overnatte i skurvognen, hvilket jeg nok skal vende tilbage til.


Jeg fik foreviget mine blå Germanicairis og lidt andet, inden vi kørte mod det jyske, så det får I også lige med.


19 kommentarer:

 1. Ja, sikken dag :) Det var sjovt og hyggeligt at møde dig og de andre våde bloggere, nu kan vi da næsten grine af det, men vi hyggede os da så godt vi kunne, ikke ?
  Dejligt at du også havde nogle gode dage bagefter, jeg læser fortsat med for at høre mere om opholdet hos fru Pedersen.
  Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja "lidt" vand kan vel ikke skramme os ;0) så selvfølgelig blev det et hyggeligt blogtræf det på trods, og jeg kan jo se, at nogle af jer seje der blev tilbage, fortsatte hos fru Friis.
   Vi er stadig på farten her i det jyske, for hvor er der meget at se og opleve, og vi oplever virkelig den ene fantastiske have efter den anden - jeg er helt høj.
   God dag.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 2. Hej Anita
  Ja det var noget af en dag, men hyggeligt at mødes med de mange bloggere som trods den lovede regn var mødt op. Jeg blev noget overrasket over at se dig, du kom langvejs fra, men det var der så en forklaring på. Det lyder som en god tur videre frem, den vil jeg se frem til at følge med i.
  Fine billeder fra din egen have.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Det var rigtig hyggeligt at møde dig, men øv vi ikke fik talt så meget, sådan er det jo når man skal nå det hele. Vi er stadig på farten her i det jyske, hvor vi virkelig har set og oplevet meget, jeg skal få lagt nået mere på.
   God dag til dig.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 3. Hej Anita, det var synd I havde regnvejr, men jeg er sikker på, I har haft en hyggelig dag alligevel. Sikke dejlige billeder du har taget. Gårdbutikken Smukt og Brugt i Aulum vil jeg meget gerne opleve en dag.
  Ha' en rigtig god pinse!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Madame
   Vi havde en rigtig hyggelig og inspirerende dag.
   Selv om jeg ikke fik taget billeder i gårdbutikken Smukt og Brugt måtte jeg simpelthen fortælle om vores besøg der, for det er et sted man ikke oplever om hvert et gadehjørne, den butik er et besøg værd - GLÆD DIG.
   God dag.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 4. Det var hyggeligt at få hilst på dig IRL. Det var lidt ærgerligt med vejret, men vi kommer da igen næste år. Glæder mig til at læse om din tur i det nordjyske.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte
   Ja man må sige at det var en våd våd dag, men hyggeligt alligevel. Jeg er også rigtig glad for at jeg fik hilst på dig. det er altid sjovt at hilse på hinanden IRL. Du og Jette plejer jo at være "fast inventar" Grundlovsdag i Kolding, jeg ved endnu ikke om jeg får mulighed for at komme over til næste år, men viljen fejler bestemt ikke noget.
   Jeg skal se at få lagt noget mere på fra vores fantastiske tur her.
   God pinse.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 5. Det var rigtig hyggeligt at du kom forbi så vi kunne få sat et "rigtigt" ansigt på. Det ses tydeligt på dine billeder at vi ser lidt våde ud.... Men pyt! Det gik jo alligevel.
  Lyder som et skønt sted du har besøgt og jeg glæder mig til at se mere fra fru Pedersens have. :)

  SvarSlet
 6. Hej Fru Friis
  Ja paraplyerne taler sit tydelige sprog, og vi ser da også lidt "druknede" ud, men det gik RIGTIG GODT alligevel, og dejligt at få hilst på hinanden IRL og som du skriver, få sat et "rigtigt" ansigt på.
  Jeg skal love dig at der ikke går så lang tid som sidst ;0) inden jeg får lagt endnu et indlæg på fra vores fantastiske tur her i det jyske (er på vej til Hune).
  God påske.
  Mange hilsner
  Anita

  SvarSlet
 7. Hej Anita.JA !!! sikke en dag i Kolding...........vi fik da lidt regn.Sjove billeder fra nogle våde bloggere.Glæder mig til at se dejlige billeder fra jeres tur..........mangler selv at vise Haven i Hune.Vi snakkes ved når du er hjemme igen knus Jette.
  Og det er nu pinse vi har.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja ja Jette ;0) nu har jeg i flæng kaldt pinsen for påske så kan du ikke sådan komme og lave om på det (det er nok fordi jeg læste hele påsken så, at jeg slet ikke har opdaget "den").
   Skal se at få lagt nogle flere billeder på - vi besøgte også Haven i Hune så der fik jeg selvfølgelig også taget en del billeder.
   God dag.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 8. Jeg kan læse at det er en hel haverejse du er på i jylland her i pinsetiden, det er jo helt skønt.
  Godt at du fik oplevet plantemarkedet i Kolding, sådan et kan vi godt bruge på sjælland, synes jeg. Det var lidt ærgerligt at det pøsede så voldsomt, men du tog det med friskt humør kan jeg forstå:o)
  Jeg glæder mig til at læse mere fra turen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja vi har haft nogle helt fantastiske dage i Jylland, og har besøgt nogle DEJLIGE haver og dets ejere lige så dejlige ejere. Jeg er meget glad for at jeg oplevede plantemarkedet i Kolding, for I har jo talt så utrolig positivt om det og den omtale kan jeg kun tilslutte mig, så må man tage "lidt vand" i stiv arm.
   God dag.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 9. Love the pictures are great. It has been a gift to visit your scrapbook, I invite you to visit mine and hope you enjoy this week's post, the Hindu landscaping and if you're not a follower I love you were, I hope in my elracodeldetall.blogspot bloc. com

  SvarSlet
 10. Hej Anita det var vældig interessant at læse om din tur til plantemarked og blogtræf! Især når man ikke selv har mulighed for at komme afsted. Smukke blå iris du har og så kan jeg se du har en engle trompet. Jeg har købt en og der er kommet noget der ligner spind. Har du haft det? Hvis du har hvorledes er du kommet af med det? Rigtig god weekend.

  SvarSlet
 11. I har jo haft det herligt kan man jo tydelig se Anita! Skønne billeder af de dejlige havebloggere, som sådan stiller op med telt og sager. Det er da nogle dejlige initiativrige quinder! Men det er vi jo os havemennesker!
  Jeg må vist holde lidt øje med dit næste indlæg, så jeg kan følge din Jylland-Tour med familien. Spændende ser det da ud!

  SvarSlet
 12. Great blog here! Also your site loads up fast! What web host are you using?

  Can I get your affiliate link to your host? I wish my website loaded up as quickly as yours lol

  Stop by my webpage; agen casino online

  SvarSlet
 13. Harrah's Lake Tahoe - MapYRO
  Find harrah's 아산 출장안마 lake tahoe, Stateline 전주 출장마사지 NV Hotels. Map icon 바카라 사이트 벳무브 to get 통영 출장마사지 directions, reviews and information for Harrah's Lake Tahoe in Stateline, NV. 군산 출장안마

  SvarSlet