mandag den 24. februar 2014


Krokus Blue Pearl, en del frølinger og lidt andet.

Efter at havde været spærret inde med influenza i mere end en uge, var jeg i går en meget hurtig rundtur i haven.

Her hos os blomstrer det forskellige ALTID længe efter, at I andre har vist tilsvarende på bloggen, så derfor blev jeg noget forundret over at se, at en af mine Blue Pearl krokus stod i blomst, og endda helt udsprungen. Den stod godt nok helt alene og majestætisk i bedet og blomstrede, alle de andre er langt længere tilbage, men det gjorde jo ikke den lille skat mindre smuk.
  
 
 

Vintergækkerne er jo også super dejlige lige nu, og dem har vi bl.a. lige uden for vinduet, så dem har jeg virkelig kunne nyde her inde fra.Jeg har flyttet nogle frølinger af judaspenge og purpursolhat ud i drivhuset, og her inde står stadig mine hvide dusksalvie som jeg ikke rigtig kan bestemme mig for, om er for spæde til et liv i drivhuset (hvis nogen kan give mig et bud på det, vil det være super dejligt). Ud over dem er mine tobaksblomster også snart ved at skulle pottes op, og så har jeg fået frølinger af nougatblomst og gulerodsblomsten Daucus corota Dara.

 

 
I går opdagede jeg til min store glæde, at to af mine hvide klokkeranker er kommet op, og da jeg kom hjem fra arbejde i dag var der to mere, så nu i alt fire planter - YES jeg var ellers lidt nervøs for, at de ikke skulle komme, for jeg synes ikke mine frø så så gode ud.

Jeg fik sået chili i går, de sædvanlige to forskellige, som vi ikke kan undvære – Madame Jeanette som er en utrolig stærk 10+ Chili men med en fantastisk dejlig smag, og så salatchilien Ajl flor, som er en styrke 0 chili, og som også er helt fantastisk. Ud over de to sædvanlige, såede jeg også nogle frø jeg har taget af chili jeg fik af Anne fra Regnspovehaven. Tusinde tak for dem Anne, jeg håber jeg får lige så stor held med dem som dig, og har du navnene på dem, vil de være super at ha’.


For nogle uger siden faldt jeg over denne opstammede Rosmarin, som stod på sit højeste da jeg købte den. Den er ikke helt så fin i blomsterne mere, men hvor har jeg nydt synet af den mens jeg har været syg. Jeg glæder mig til den kan komme ud og stå i haven i løbet af sommeren, for jeg synes de er så dekorative med deres grå løv og grove stilk, og jeg kan faktisk slet ikke nænne at spise af den.


Ved juletid købte jeg disse tre konservesdåser der er malet som de ses her, jeg fik aldrig sat bloklys i dem som jeg havde tænkt det, men nu er de taget i brug til løgplanter, som jeg synes de er rigtig fine til. 

28 kommentarer:

 1. Hej anita

  Ja, nu brager det hele op:)
  Både i haverne og i i såkasserne.
  Det ser da godt ud hos dig!
  Jeg har mest sået planter der skal have kulde, Håber de får nok selom det jo er vildt lunt når man tænker på årstiden.

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er bare så super fedt.
   Jeg har faktisk også sået Kæmpe Verbena, og de er ikke kommet op endnu, så jeg tænker som dig, om de har fået nok kulde !
   God aften.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 2. Øv med influenza - godt du er ved at være ovenpå igen. Det glæder mig at høre, at der er liv i dine klokkeranker, jeg spejder stadig efter mine, der er ingenting kommet op endnu. Jeg har kun haft held med dem i 2011, så jeg er spændt på, om de kommer i år.
  God dag og fortsat god bedring

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja og i løbet af i dag er der kommet to mere og en på vej - hvis du vil have nogle frø må du sige til for jeg har flere (de er hvide).Det er tredje år jeg har klokkeranke og jeg kan slet ikke forestille mig, at man kan undvære deres smukke blomster.
   Tak skal du ha' Lisbeth og du må også have det godt.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
  2. Tak Anita
   Det er sødt af dig med frøene, disse her har jeg fået at en af de piger, som kommenterer hos mig. Hos hende er de kommet op. Nu har jeg foreløbig sat mine ud på badeværelsesgulvet, jeg håber, at det hjælper. Jeg er ikke sikker på, jeg har mod på at prøve flere gange, men tal for tilbuddet.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
  3. Hej Lisbeth
   Selv tak !
   Godt du har fået gang i nogle nye frø, jeg håber de er på vej hos dig også.
   God søndag.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 3. Smukke fotos af forårsblomsterne! Det er noget af en skat du har i drivhuset - det bliver spændende at følge! God arbejdslyst med dem. B

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bettinna
   Ja det er bare med at passe på de små ;0)
   Tak for det, og god aften til dig.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 4. Hej Anita, det er dejligt, at du er rask igen - pyha, en hel uge med influenza er altså slemt. Hvor har du mange skønne ting, og ideen med konservesdåserne er fin. Her er de første krokus også sprunget ud nu, og det er jo nok de sidste dages lune vejr. Jeg må i gang med at så bl.a. chili.
  Ønsker dig en dejlig forårsdag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Madame
   Det har virkelig været øv, men nu er det heldigvis ved at gå meget bedre.
   Jeg faldt selv pladask for konservesdåserne og er det noget du vil investere i, er de fra den butik mellem Præstebakkegård og Brink i Tisvildeleje (der hvor der tidligere var antik - jeg ved jo du ofte kommer en del på de kanter).
   Ja chili skal sås nu, jeg synes endda jeg kom for sent i gang, men jeg tror jeg får rigeligt, så du må sige til hvis du ender med at ville ha' nogle planter.
   Du må ha' en god aften.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
  2. Tusind tak, Anita - det var sødt af dig at fortælle om butikken! Og hvis vi bor i nærheden af dig, vil jeg meget gerne købe et par chiliplanter af dig - jeg bor ved Liseleje.
   Ha' en dejlig aften.

   Slet
  3. Mine chiliplanter er først lige sået i sidste weekend, men jeg regner med at jeg får så mange ud af det at du sagtens kan FÅ nogle planter. Jeg havde gættet på at du bor i Frederiksværk, men Liseleje er jo næsten det samme, jeg bor i Nødebo, så vi kan sagtens finde ud af at mødes.
   God søndag.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
  4. Tusind tak, Anita - så bor vi ikke så langt fra hinanden.

   Slet
 5. Hej Anita.ØV med den influenza.............men godt at du er ovenpå igen.Man bliver bare så glad når man opdager de først spæde forårsblomster.
  Har også lige vist alt det der er på vej op i haven.
  Kan se at du har været flittig med at så...........skal vist også i gang.
  Er vild med de metalæg du viser.............hvor har du dem fra?
  Rigtig god solskinsdag knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja det var godt nok ØV, men lige til at blive glad af, at komme en hurtig tur i haven.
   Jeg har ikke haft tid til at være på bloggen men jeg må ind og se dit indlæg (er lige kommet hjem fra generalforsamling i haveselskabet).
   Ja jeg har sået lidt over en periode, og har rigtig meget mere jeg gerne vil så, men det fylder efterhånden hvis jeg ikke kan flytte det ud i drivhuset.
   Kobberæggene har jeg købt og fået over en periode, men jeg har for nylig købt skålen fra samme producent hos Blomsterforretningen Claus Andersen i Næstved (måske han også har æggene). Jeg synes også jeg har set dem et andet sted - jeg prøver at finde ud af det, og vender tilbage til dig.
   God aften.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 6. skønt at du er på benene igen.. flotte frølinger :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tim
   Ja det er jo helt utrolig, at vi kan blive så glade for de små grønne spire ;0)
   God aften.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 7. Skøn at skue den Blue Pearl. Rosmarinen matcher i farve til den. Uha det bliver en herlig sommer hos dig Anita. Jeg er sikker på at dine klokkeranker bliver et hit. Jeg har været så glad for mine. Fin rustik bordopstilling du viser.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Jeg er faktisk også blevet så glad for Blue Pearl, og jeg har besluttet mig for, at købe nogle flere løg af den til efteråret.
   Jeg kan simpelthen heller ikke undvære klokkerankerne, jeg tror at har man først haft dem en gang forpligter det.
   God aften.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 8. Hold da op et flot stilleben du har lavet med dåserne, kobberæg, lys og hyacinter. Godt at du er blevet rask igen. man bliver altid så glad for den første blomst af hver slags, det er den der beundres mest :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Tak for roserne.
   Du har fuldstændig ret, man beundrer virkelig den første lille enlige blomst, og det er ofte også den der "sidder på nethinden".
   Jeg har fået tømt de første æg, så nu skal jeg snart i gang med betonen !
   God aften.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 9. De er så skønne de små Blue Pearl - og specielt når de som her har foldet sig ud i forårssolen :-)
  Knus Signe

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Signe
   Ja den fylder jo selvfølgelig mere når den har foldet sig ud og står i forårssolen, men jeg synes også den er RIGTIG dejlig når den står som du fangede den, som små spir.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 10. Så deilige vårbilder med krokus du deler. Godt du er frisk igjen av influensa! Det er noe helt eget når de små frøplantene våger seg opp av jorden.

  Ha det godt

  Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Tak for dit besøg og kommentar her på min blog. Ja det er lige til at blive glad af når alt begynder at spire og gro :0)
   God aften.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 11. Hej Anita Håber du er ved godt helbred! Skal ellers lige love for der er gang i dine frølinger :-) . Jeg har også sået hvid klokkeranke, ( jeg har byttet mig til dem på bloggen) jeg glæder mig rigtig meget til at se dem udvikle sig. Har ikke haft dem før. Din Blue Pearl er helt fantastisk smuk, dejlige billeder.

  SvarSlet
 12. Those are the simple flower i ever seen and it look's like that they are easy to plan and easy to bloom also.Good thing that i see it.

  SvarSlet
 13. Det er dejligt som det myldrer op hos dig også, selvom du måske bor lidt køligere end andre. Blue Pearl er også først begyndt at blomstre hos mig nu, men den står også i skygge.
  Din opstammede rosmarin er ret flot og jeg forstår at du har nydt den:) Jeg håber at du er rask og fit for fight igen?

  SvarSlet