mandag den 25. november 2013


Novalis og Stanwell Perpetual – Yes jeg nåede det

Jeg har længe ville have nogle lilla roser i mit lilla bed, og i min søgen efter hvilken det skulle være, har jeg været via Blue Moon, hvor efter Lisbeth fra Høneballehaven anbefalede mig Twice in a Blue Moon, da den er mere hårdfører end Blue Moon, men sluttelig endte jeg med at købe en hel tredje nemlig 3 stk. Novalis, som jeg håber jeg bliver glad for, og som jeg fik plantet i går søndag.
 
Billedet lånt fra nettet !

Lisbeth havde ligeledes anbefalet mig, at købe roserne hos Frans Bruuns Rosenplanteskole, Roser til Haven, og hold da op hvor bliver man fristet af alle de flotte billeder, hvor den ene rose er meget flottere end den anden.

Jeg kunne have købt det hele, men man må jo begrænse sig, så det blev kun til en yderligere, nemlig Stanwell Perpetual, som må siges at være et impulskøb. Jeg synes selvfølgelig den er utrolig smuk, men da der i beskrivelsen stod, at man rolig kunne benytte den på en nordvendt placering, var der ingen tvivl om, at den bare skulle med i kurven, for det er lige der den skal stå, nemlig i mit lyserøde bed som er nordvendt.


Billedet lånt fra nettet.

Jeg fik Ernst Jensens bog: ET LIV MED ROSER, sidste år i julegave, så den blev fundet frem og de 4 nyerhvervede havemedlemmer blev plantet præcis efter beskrivelsen i bogen. Da jeg fik bogen sidste år, og viste den her på bloggen fik jeg en del rigtig positive tilbagemeldinger på bogen, hvilket jeg kun kan tilslutte mig.

Så har du endnu ikke Ernst Jensens bog, kunne det måske være et julegaveønske, den kan i hvert fald anbefales på det varmeste.

Det var de billeder jeg nåede at få taget inden det blev for mørkt !

Roserne var, som jeg håber, det ses af billederne, af virkelig flot kvalitet så det er ikke sidste gang, jeg handler hos Roser til Haven.

16 kommentarer:

 1. Det var godt Anita, og så fik du fat i to, som jeg ikke har. Novalis har jeg ikke ej heller den anden, men de ser spændende ud. Held og lykke med dem. Der er god service hos Rosertilhaven og Ernst Jensens bog er uundværlig for en rosoman :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Tusinde tak for din hjælp og vejledning, det er jeg virkelig taknemmelig for.
   Ja, jeg oplevede også kun den bedste service hos Roser til haven, hvor jeg af Frans fik en rigtig god vejledning omkring mit endelige valg af Novalis ! Jeg sagde i øvrigt til ham, at det var dig der havde anbefalet mig at handle der.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 2. Waau , Tillykke hvor er det er smuk valg du har taget. Det er så super at vi her på blogger kan se nye slags roser som man ikke tidligere har lagt mærke til. jeg kender alt for godt det med at få en ekstra rose eller 2 ned i kurven. man bliver let fristet. Ernst Jensens bog er ikke til at undvære, det er det bedste opslagsværk. Jeg bruger den tit og ofte, der er så så meget nyttig viden i den.
  Mange Rosenhilsner fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Tak skal du ha´, det glæder mig hvis jeg har kunne inspirere dig, jeg får selv SÅ meget inspiration her i blogland, så jeg kan kun tilslutte mig dit synspunkt, at det er godt vi kan se f.eks. nyt hos hinanden.
   En GOD opslagsbog, som man kan vende tilbage til igen og igen, er helt uundværlig.
   God aften.
   Have hilsen
   Anita

   Slet
 3. Hvor er de smukke - held og lykke med dem. Dejligt med billeder af flotte blomster her på en kold vinterdag. Kh

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Madame
   Dejligt du skriver, jeg har forsøgt MANGE gange at skrive til dig, men får hver gang en fejltekst om, at mit password anvendes af en anden bruger hvilket har gjort, at jeg havde opgivet at skrive til dig. Jeg prøvede dog lige inden dette svar, og af en eller anden grund lykkedes det - har du erfaret, at andre har haft samme problemer ?
   Ja jeg synes også de to roser er helt fantastiske, og glæder mig selvfølgelig til at se dem i blomst i min have.
   God aften.
   Have hilsen
   Anita

   Slet
 4. Hej Anita.Sikke da nogle skønheder du har valgt.........det bliver spændende at se dem blomstre til sommer.Vil også have flere roser i min have.Men det må vente til næste år.
  Skal en tur til Berlin med vennerne på fredag....glæder mig til at opleve deres juleunivers.
  God dag knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja er de ikke fine, jeg kan love dig, jeg glæder mig til at se dem i blomst !
   Så er du ved at nå afrejsedagen, du må have en RIGTIG god tur, jeg glæder mig til at se billeder der nede fra.
   God aften.
   Have hilsen
   Anita

   Slet
 5. Hej Anita

  Tillykke med de flotte roser - De ser sunde og stærke ud!
  Kendte godt "roser til haven" gennem Lisbeth - og skal jeg en dag selv have roser - bliver det nok også derfra!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Tak skal du ha' - ja de er virkelig fine og sunde, så jeg forventer mig allerede en masse af dem !
   God aften.
   Have hilsen
   Anita

   Slet
 6. Hej Anita
  Wauw nogle skønne roser du har købt. Her er bogen også en rose-bibel, den har helt klart betydet større succes med roserne end vi ellers ville have haft. Så er det bare det med at vælge :)
  Knus Anne Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mette
   Ja jeg kunne heller ikke stå for dem, og jeg tror faktisk jeg kan blive lidt bidt af dem, og bare må have nogle flere. Dejligt du deler dine erfaringer med Ernst Jensens bog
   God aften.
   Have hilsen
   Anita.

   Slet
 7. De ser fine og spændende ud, drømmene kan godt folde sig ud om en vidunderlig rosensommer :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Ja drømme har vi havetosser jo ofte mange af, man jeg håber godt nok på at se nogle flotte roser i mine nyerhvervelser til sommer !
   God aften
   Have hilsen
   Anita

   Slet
 8. Nej hvor spændende Anita. Sikke nogle smukke roser du kan vise frem til næste år. Det er godt nok nogle smukke farver du har valgt. Ja du har da noget drømmende dejligt at se frem til!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Ja jeg håber selvfølgelig de bliver lige så flotte som på billederne :0) og jeg dermed rigtig kan nyde dem og så skal I selvfølgelig nok få lov at se mine nyerhvervelser.
   God aften.
   Have hilsen
   Anita

   Slet