søndag den 20. oktober 2013

Halloween i Tivoli.
I går var Cecilie min yngste datter og jeg i tivoli for at se den Halloweenudsmykkede gamle have. Det var en rigtig fin dag, selv om temperaturen var faldet noget efter vi havde haft den første nattefrost.

Men der var så SMUKT der inde, at vi glædede os over, at vi nåede forbi.Vi har et tidligere år været i tivoli ifbm Halloween, og der må jeg ærlig indrømme, jeg blev lidt skuffet, da der den gang stort set ”kun” var Halloween pyntet i det jeg kalder hjertet af tivoli, nemlig fra hovedindgangen op til koncertsale. Med andre ord, gennem den store ”boulevard” fra hovedindgangen forbi området foran Nimb, plænen og til og med det store springvand foran koncertsalen.


Det er stadig det område der virkelig er gjort noget ud af, men der er i modsætning til det tidligere år vi var forbi, også pyntet langt mere op rundt om i resten af haven, hvilket virkelig var en fornøjelse at gå rundt og nyde synet af.

Græskarkonkurrence.


Frosten havde ikke fundet vej til den gamle have, hvilket gjorde at dahlia og mange andre blomstrende vækster, stadig stod rigtig flot, og omkring det store springvand var der stadig godt gang i roserne, som jeg sluttede vores besøg i tivoli af med at fotografere. Disse billeder skal være afslutningen på indlægget, lige som en helt bestemt haveblogger altid gør, men her måtte jeg jo altså låne tivolis roser, "Fru Høneballe" viser som bekendt sine egne.

18 kommentarer:

 1. Hej Anita Festlige billeder fra Tivolis Halloween.Vi skal også nå at komme derind igen i år.
  Jeg synes at de gør meget ud af at pynte den gamle have op.
  Og sjovt nok har jeg lige sluttet mit nye indlæg af med at vise mine sidste roser
  ligesom Høneballehaven.
  God søndag knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja der var virkelig smukt der inde, så du kan godt glæde dig.
   Ja det var da sjovt at vi begge tænkte indlægget skulle sluttes som "fru Høneballe" plejer at gøre det.
   God sødag.
   Have hilsen
   Anita

   Slet
 2. Dejligt med en tur for mor og datter, det er hyggeligt.
  Jeg synes at det er godt at Tivoli åbner og udnytter haven i perioder uden for sommersæsonen og det lyder godt at større dele af haven pyntes op her til Halloween. Jeg håber at børn og unge synes at det er sjove dekorationer for det er ikke lige min smag med de der græskarmænd og synes at det ville være interessant hvis man fejrede høsten lidt ligesom som i gamle dage i stedet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja det er altid hyggeligt med en mor og datter tur i Tivoli. Jeg tænkte som du, at det er dejligt de holder mere åben nu end da vi var børn, hvor det kun var en sommerfornøjelse at gå i Tivoli.
   Jeg synes nu det er fint med Halloweenudstillingerne der inde, også dem med græskarhovederne som jeg synes er så fint opstillet, at de fortæller deres egen lille historie. Der er med dem noget for både børn og barnlige sjæle at kigge på. Jeg giver dig helt ret i, at hovederne ikke er de kønneste, men det er åbenbart sådan de skal se ud for, at de kan blive til lampehoveder når det bliver mørk.
   Have hilsen
   Anita

   Slet
 3. Flotte billeder fra Tivoli, men jeg må nok holde med Lisbeth, det er blevet til lidt for meget med alt det Halloween, men flot er der jo i Tivoli, jeg kommer der meget sjældent. Sidste gang var i december 2010 :)
  Men tak for tanken med roserne til sidst, det er jo også en tradition :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Det var rigtig flot og betagende, virkelig hyggeligt at gå rundt.
   Ja jeg har jo bemærket, at du har den tradition med rosenbillederne, og derfor var der heller ingen tvivl om, at jeg måtte have nogle billeder med hjem af roserne således, at jeg på den måde kunne sende dig en venlig tanke, for alle de dejlige billeder du viser af dine FLOTTE roser.
   God aften.
   Have hilsen
   Anita

   Slet
 4. Ja det er også nogle fine billeder du fik taget i Tivoli. Jeg er lidt på linie med de to Lisbeth'er, men det er jo ikke muligt at skrue tiden baglæns. Mine børnebørn elsker også al den uhygge og virak der er omkring halloween.
  Det siges jo, at det at skære græskar ud som man gør i USA, at de rent faktisk har fået ideen fra Europa og vores roe-lygter fra tidligere tid. Om det så passer, er en anden sag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Der er jo virkelig meget at fotografere i Tivoli, så det er ikke "motiver" der mangler.
   Jeg har aldrig at det i Danmark startede med roe-lygter, ved jeg gør, at der er mange danskere der "accepterer" Halloween på den baggrund. Historien og traditionerne, om de så er Europæiske, Danske eller Amerikanske synes jeg er rigtig spændende at blive klogere på.
   God aften.
   Have hilsen
   Anita

   Slet
 5. Tak for kigget gennem din linse! Vi måtte springe Tivoli over på vores ferie til fordel for en anden oplevelse. Men vi var der sidste år og jeg var da pænt imponeret over pyntningen! Lavede vist også et indlæg med billeder derfra, hvis ikke jeg husker helt galt. Halloween er bare (u)hyggeligt her i efteråret :D

  Hjerteligst

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Zep
   Selv tak !
   Jeg må indrømme, at jeg ikke har set dit indlæg fra sidste år, men det må jeg tjekke op på.
   God aften.
   Have hilsen
   Anita

   Slet
 6. Tak for turen, så fine billeder. Jeg tror da også de har sparet i år, kan huske da jeg var der for flere år siden, var der halloween ud over det hele. Men flot er det, det de har lavet.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Selv tak.
   Måske det er forventningen der er årsagen til, hvordan vi oplever og også husker efterfølgende.Jeg oplevede klart mere oppyntning i år, end de tidligere år, jeg var der ifbm Halloween.
   God aften.
   Have hilsen
   Anita

   Slet
 7. Tak for rundvisningen - når man nu ikke selv kommer derover. Det ser meget smukt ud :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marlene
   Selv tak, det glæder mig du synes om den.
   God aften.
   Have hilsen
   Anita

   Slet
 8. Hej Anita.Tak for de fine billeder, lææææænge siden jeg har været i Tivoli jeg drømmer når du viser disse vidunderlige billeder så jeg kan fornemme du har haft en rigtig god dag. Mvh. Grethe afs. plateauet-haveliv

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Grethe
   Vi havde en rigtig rigtig dejlig dag, det glæder mig at billederne viser lidt af det.
   God aften.
   have hilsen
   Anita

   Slet
 9. Hej Anita, man får jo helt lyst til at komme i tivoli og se alle de flotte græskarhoveder og de enorme græskar der har vundet.
  de bedste hilsner fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Det kan jeg kun anbefale dig, der er meget at opleve og se på.
   God aften.
   Have hilsen
   Anita

   Slet