lørdag den 8. december 2012

JULEMARKED på Fredriksdal i Helsingborg!
Traditionen tro tog min yngste datter Cecilie og jeg til julemarked på Frilandsmuseet Frederiksdal i Helsingborg, i år var det bare specielt hyggeligt, da Birgitte havde gjort os følgeskab.
Cecilie kan IKKE tænke sig en jul uden at vi har været på Frederiksdal i Helsingborg, som for os danskere er en mellemting mellem Frilandsmuseet i Lyngby og den gamle by i Århus. Der er med andre ord gårde med ”land” i mellem samt en bygade som minder os om Den Gamle By i Århus.


Her er arbejdende værksteder, musikere og sangere der står rundt om i området og sørger for at stemningen bliver helt speciel. Der er boder med håndlavede/hjemmelavede madvarer, smykker, julepynt, dekorationer samt alt hvad et VASKEÆGTE¨julemarked ellers byder på !I Herregården har nogle blomsterkunstnere/dekoratører pynte op, dette var desværre det eneste billede jeg fik taget.Cecilie mener det er en elg vi her møder !
På Frederiksdal er der også etableret en fantastisk rosenhave som selvfølgelig ikke var det vi kiggede på i dag, men for os ”havenørder” er det også et rigtig smukt og fint sted at besøge midt på sommeren hvor der virkelig bliver budt på roser i overflod.

I år (2012) holdt Frederiksdal Rosendag i weekenden den 30. juni/1. juli hvilket jeg desværre ikke nåede over til, men jeg håber jeg når der over i 2013, jeg ved dog ikke hvilken præcis dato de holder denne rosendag i 2013, men det vil tiden vise, så jeg holder øje med hjemmesiden www.fredriksdal.se.

Jeg MÅTTE lige have et billede med af dette billede som hang i kulturmagasinet, det syn er da værd at kører efter !
I morgen er det som bekendt 2. søndag i advent og i sidste weekend nåede jeg lige at lave adventskransen samt en dekoration til vores kalenderlys, hvilket vi har nydt hele ugen og selvfølgelig også vil tænde i morgen.
18 kommentarer:

 1. Hej Anita, det lyder som den dejligste oplevelse og sikke nogle smukke billeder! Jeg må til Frederiksdal.
  God 2. søndag i advent til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Madame
   Det er ALTID en DEJLIG oplevelse at besøge Frederiksdal og hos os bliver det slet ikke jul hvis vi ikke har været på deres julemarked, så det er vi så hvert år !
   Du skal vide, at det er meget meget nemt at tage der over uden bilen, du køber en kombi-billet ved Scanlines, og den er selvfølgelig til færgeoverfarten bus fra knudepunktet og ud til Frederiksdal (ca. 10 min) samt indgangen på Frederiksdal. Billetten koster 115,- alt i alt for en voksen, så det er bare at hoppe på, og på busbilletten står der hvilken bus (nr. 1 eller 7) man skal tage, så det kan simpelthen ikke være nemmere.
   God 2. søndag i advent til dig også.
   God tur

   Slet
 2. Det er fine dekorationer, du har lavet og billedet af rosenhaven er da helt fantastisk, det var dejligt at se her midt i sneen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg skal også ærligt indrømme, at jeg længes efter igen at se alt det frodige, selv om det selvfølgelig er smukt med sneen !
   God aften

   Slet
 3. Jeg kan godt forstå at I tager afsted til dette hyggelige sted. Når jeg ser billederne får jeg også lyst til at besøge det og nu kan jeg se hvor ment det er på din kommentar til Madame.
  Jeg var på Frilandsmuseet ved juletid sidste år og blev noget skuffet - gamle huse kan ikke gøre en stemning alene og jeg synes at der var meget lidt juleudstilling.
  Din adventskrans er virkelig smuk - lige min stil:)
  Ha en dejlig søndag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Jeg lover dig, at du IKKE bliver skuffet, hvis du tager til julemarked på Frederiksdal, der er ingen tvivl om, at svenskerne bare kan det der - DET ER SÅ HYGGELIGT !
   Jeg har faktisk selv i flere år tænkt at jeg ville tage ud på Frilandsmuseet op til jul, men det er aldrig blevet til noget, nu vil jeg da efter det du skriver helt lade være at tænke den tanke.
   Tak for dine rosende ord om min adventskrans - jeg er vild med lav og lavgrene så det synes jeg den skulle signalere i år.
   God aften.

   Slet
 4. Er ikke så lidt misundelig over, at du har været derovre - ville meget gerne selv have været til julemarkedet, men har skullet/skal noget hver weekend her i december. Det ser meget smukt og landligt ud. Jeg er vild med Frederiksdal og har da også deres link på min Facebook side.

  Flotte dekorationer, du har lavet - enkelt og naturligt :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marlene
   Jeg kan godt forstå du er misundelig - jeg synes som du kan fornemme af alle mine rosende ord, at det et et helt vidunderligt sted at tage hen, når de holder julemarked.
   Men jeg må også ærlig indrømme, at jeg faktisk aldrig har været der på andre tidspunkter, jeg havde håbet på at det kunne lykkes mig, at tage der over ifbm rosernes dag i sommer, man der blev jeg desværre syg, så derfor blev det ikke i år. Jeg vil derfor satse på, at det bliver i 2013 jeg kommer til Frederiksdal når roserne blomstre.
   Tak for dine rosende ord om mine dekorationer - her i huset er de ALTID fyldt med naturmaterialer.
   God Søndag

   Slet
  2. Jeg har heller ikke været der, men det er et af de steder, jeg gerne vil hen. Jeg talte en del med et par medarbejdere derfra for nogle år siden, da vi begge deltog i Camilla Plums høstmarked, og det var spændende ting, de fortalte derfra :-)

   Kh. Marlene

   Slet
 5. Godaften Anita.Dejlig med en mor og datter juletur.har kun været på Frederiksdal om sommeren,og der var der også meget at se.
  Flotte dekorationer du har lavet.knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. God aften Jette
   Ja det er bare SÅ hyggeligt !
   Jeg håber også på, at det kommer til at flaske sig, så jeg får mulighed for, at tage der over til sommer, jeg vil rigtig gerne der over ifbm rosernes dag, så det SKAL bare lykkes.
   Tak for dine rosende ord om mine dekorationer !
   Knus Anita

   Slet
 6. Er da også ret misundelig ;-)
  Jeg har været der et par gange til deres julemarked, og det har været fantastisk. I år blev det ikke, men det kunne godt prioteres til næste år ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ina
   Det kan jeg kun anbefale dig, men det ved du jo, når du har været der tidligere !
   God dag
   Anita

   Slet
 7. Flot adventskrans, den kan jeg li.
  Tak for tippet med rosendagen - jeg vil holde øje :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Så er vi to - der holder øje ;0)
   Tak for komplimentet !
   Du må have en god aften.
   Anita

   Slet
 8. Hvordan i alverden er det sted gået min næse forbi? Jeg sidder nu og tripper og kigger desperat i kalenderen, men må nok lægge det ind til næste år.
  Har aldrig været forbi din blog før, men undrer mig også over at dette har kunnet lade sig gøre... Skønne fotos!

  Mange julehilsner fra
  Katinka

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Katinka
   Hyggeligt du fandt min blog, jeg håber meget, at du har lyst til at kigge forbi igen en anden gang.
   Super jeg har kunne inspirere dig til måske at tage til Frederiksdal til næste år - det MÅ du prioritere !
   Mange julehilsner også til dig
   Anita

   Slet