tirsdag den 3. juli 2012

Fredensborg Slots Reserverede Have, orangeri og urtehave.
I dag var jeg sammen med nogle kollegaer på et guidet rundvisning i Fredensborg Slots reserverede have, orangeri og urtehave, det var ikke mindre end en fantastisk oplevelse.


Billedet er taget i den reserverede have - bemærk orangeriet i højre side bag muren.
Jeg synes også det er helt fantastisk, at vores regentpar hele juli måned, åbner dele af Fredensborg Slot samt deres reserverede have, orangeri og urtehave for os helt almindelige dødelige - vi er da privilegerede.
Jeg kan kun på det varmeste anbefale, at tage til Fredensborg Slot her i juli måned, og gå med på en rundvisning i den reserverede have, orangeriet og urtehaven og for den sags skyld også på en rundvisning på selve slottet, hvilket vi dog ikke nåede i dag.
Jeg vil ikke tilføje så meget mere andet, end at lade billederne tale for sig selv.Det er 250 år gamle myrter der står i baljerne.

Legehuset er anskaffet til de tre prinsesser, og efterfølgende overtaget af Frederik og Joachim og nu deres børn.

Ægte Tulipantræ.

Indgangen til urtehaven fra den reserverede have.


Døren for enden af rosenbuegangen er til orangeriet.Massere af stauder dyrkes til brug for buketter og dekorationer til anvendelse på slottet.


Div. kål dyrkes i mønstre.Orangeriet.
Jeg kunne ikke stå for den lille kobberfontane, som jeg desværre ikke ved hvem har udført, men det kunne godt ligne en Tage Andersen !Jeg har aldrig set denne "Buddas Hånd" - det er en citrusart.

13 kommentarer:

 1. Godaften Anita.dejlig have og orangeri.Jeg har været der nogle gange-både på slottet og i haven.det er hver gang en stor oplevelse.
  Hvis du vil se formklippede buske og træer så se mit nye indlæg.knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Du har ret, et besøg på Fredensborg Slot er en oplevelse hver gang, jeg har selv været der flere gange men der går nu år i mellem - desværre.
   Jeg vil MEGET GERNE se noget om formklippede buske og træer så tusinde tak for tippet, jeg skal også se at få gjort noget ved, at "du" ikke kommer op her hos mig selv om jeg har tilmeldt mig hos dig.
   Knus Anita

   Slet
 2. Jeg har også været på rundvisning i haven for nogle år siden. Især orangeridelen var jeg meget betaget af. Men hele haven er skøn.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja faktisk er der jo så meget forskelligt at se på idet, der jo er mange former for haver i haven, selve den del af parken som altid er åben for offentligheden er under renovering p.t., hvilket selvfølgelig giver et noget andet indtryk end det plejer.
   Have hilsen
   Anita

   Slet
 3. Tak for tippet - der ser spændende ud. Jeg har endnu aldrig været der, så jeg må se at komme afsted her i juli.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det skal du gøre, også selv om der som jeg har nævnt ovenfor er nogen renovering af en del af den have/park som er åben for offentligheden hele året rundt. Selve slottets facade ud mod den offentlige park har man også valgt at renoverer, nu hvor man var igang med parken/haven der, så her er hele langsiden af slottet pakket ind i plastik.

   Slet
 4. Det ser da helt forrygende ud, jeg har aldrig været der så den må på udflugtslisten.

  Jeg har haft lidt samme aha-oplevelse på Marselisborg Slot, anede ikke at der lå en skøn have som er åben for offentligheden når regentparret ikke er der. Selvfølgelig ikke så stort som det du viser her. Tak for et skønt kik :o)

  SvarSlet
 5. PS Skønt billede gennem hullet til rosenbuen :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Fru Friis
   Tak for tippet om Marselisborg Slot, der har jeg aldrig været, den info vil jeg skrive på min udflugtsliste. Ja er rosenbuen ikke fantastisk, jeg var der for nogle år siden hvor roserne var sprunget noget mere ud end i tirsdags, så det var virkelig en farvepragt ud i de lyserøde nuancer, det får man selvfølgelig mere at se, ved at vente lidt længere med besøget.

   Slet
 6. Virkelig skønne billeder du har taget :-) Rosenbedene med voldgrav og bro er virkelig utrolig flotte. Og kålbedene er da fantastiske!
  - Frem med jernkaretten og jeg må afsted og se det hele, da jeg kun bor 8-9 km væk og kun har set slotsparken!
  Kan man mon gå på egen hånd eller skal man 'guides'?
  Sommerlige hilsner
  Rose

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rose
   Du må op på jernhesten, det er også en smuk tur langs Esrum sø.
   Man kan se noget af den private have på egen hånd - rosenbedene med voldgraven, området omkring legehuset og meget andet kan man se på egen hånd og man må også nyde sin evt medbragte frokost ect her. Man kan ikke komme ind gennem lågen ved rosenbuen uden man er med på en guidet rundvisning, og det betyder også, at orangeriet og urtehaven kun vil kunne ses fra lågen hvis man vælger ikke at tage på en guidet tur !
   Jeg vil på det varmeste anbefale dig, at tage hele pakken.
   Der er nogen renovering i dele af parken hvilket du lige skal være opmærksom på, bare så du ikke bliver skuffet -se ovenfor.
   God tur.
   Have hilsen
   Anita

   Slet
 7. Hvor er det sjovt - jeg var der i søndags og var også begejstret for rundvisningen. Der er simpelthen så smukt og meget at se.
  Ha' en dejlig weekend!

  SvarSlet
  Svar
  1. Fantastisk sted !
   Ja jeg har efterfølgende set, at du også har været på besøg i orangeri o.s.v. på Fredensborg Slot. Du må ha' været en af de første som har besøgt haven i år, idet den åbnede for offentligheden i søndags.
   God weekend.
   Have hilsen
   Anta

   Slet