søndag den 31. januar 2016


Vi besøgte slotshaven i Arcen, på vej til Normandiet.

Byen Arcen i Holland ligger perfekt midt mellem Danmark og vores planlagte destination i Normandiet med ca. 800 km. på hver side.

Vi har tidligere (ifbm Floriaden 2012) overnattet i Arcen, som er en lille hyggelig historisk by, beliggende ned til floden Maas. Fra vores tidligere besøg kendte vi Hotel Arcen http://hotelarcen.nl/,som er beliggende midt på torvet og gågaden i den lille by, og det gode ved det hotel er, at det har nogle meget store familierum i to plan, som er ideelle, når man som vi har et par teenagedøtre med.

En anden ting vi nyder ved den destination er, at når man først er fremme ved Arcen, og har parkeret bilen på hotellets parkeringsplads bag ved hotellet, så skal man ikke bruge bilen igen før man skal videre mod næste destination, for restauranter, butikker en dejlig tur langs floden og til slottet og slotshaven Kasteeltuinen http://www.kasteeltuinen.nl/nl/ kan alt sammen nås til fods, hvilket man nyder efter mange timer i bilen.
Orangeriet er et salgsdrivhus med div. planter, kort, havetilbehør osv - det er slottet i baggrunden
Sidst vi var i Arcen blev der ikke tid til at besøge Slotshaven, hvilket nagede mig lidt, så da vi skulle planlægge denne ferie og vi igen ville overnatte i Arcen, lå det selvfølgelig lige til højrebenet, at der skulle være tid til at besøge Kasteeltuinen.

 
 

Jeg kan kun sige, at haven ikke skuffede, for sikke en velholdt og mangfoldig have, med rigtig mange forskellige haverum, mange af dem meget hyggelige, selv om det jo overordnet set, er en stor slotshave – den have vil jeg helt klart prioriterer at besøge igen en anden gang, og jeg håber også mine billeder vil give andre der læser med her, lyst til at slå en smut forbi Kasteeltuinen, hvis I er på de kanter.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Skulle du have lyst til at se mine to indlæg fra vores ferie i Normandiet, kan du følge linkene her – det ene med billeder fra bybilledet, af de mange smukke blomster i kummer, ampler bede osv Normandiet blomstrer, og det andet fra det dejlig besøg vi havde i Claude Monets Have i Giverny.
.

16 kommentarer:

 1. For et vakkert sted:) Takk for innsynet :)

  SvarSlet
 2. Tak for turen Anita, det var skønne billeder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak Lisbeth, jeg er glad for du nød dem.

   Slet
 3. Sikke nogle skønne billeder du har taget, Anita! Tak fordi du fortæller og inspirerer til besøg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak Madame, det glæder mig, hvis jeg måske har kunne inspirerer dig, til et besøg der.

   Slet
 4. Hvor ser der skønt ud, det ligner et sted man sagtens kunne bruge et par dage eller mere på.
  Jeg prøvede at trykke på dit link om normandiet, men kom ikke videre så nu vil jeg da lige lede efter det.
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Det er helt sikkert, man kan sagtens bruge et par dage, bare det at gå rundt i byen og kigge over "lågen" til de private haver, er et kapitel for sig, de gør virkelig noget ud af det mange steder.
   Tak for info omkr. linket.
   God dag.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 5. Hej Anita.Tusinde tak for dejlige billeder fra den smukke slotshave.Det er bare med til at gøre turen mere spændende.
  Er jo vild med de flotte formklippede træer.
  Dejligt med noget ny inspiration.God aften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak Jette, jeg havde jo lovet dig at lave et indlæg, så her er de, dog har det taget lidt tid, inden jeg fik det på.
   Ja jeg ved jo du er vild med formklippede træer, så selvfølgelig er det netop dem du bemærker, det er også helt utroligt, som de får det hele op i en højere enhed med de klippede træer og buske - ja selv græsset bruger de som en del af det samlede indtryk, ved at toppe jorden under græsset op i former.
   God uge.
   Knus

   Slet
 6. Hei!
  En vakker park med mange nydelige detaljer. Kjempefine bilder du har tatt. Ha det godt! Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det er en rigtig fin park, og jeg håber meget mine billeder inspirerede, og gav bare lidt indtryk af hvad man kan vente ved et besøg der nede.
   God dag.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 7. En vacker plats!
  Perfekt klippta träd och buskar, den gröna fina pergolagången är så härlig.
  Ha de bra
  Mariana

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mariana
   Ja det var virkelig perfekt klippet, man havde næsten fornemmelsen af, at det hele var klippet med neglesaks.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 8. Så mange vakre hager du har fått nyte å besøke. Må har vært litt av en opplevelse. Fantastisk å få se dine bilder derfra. God helg.
  Jannicke

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er altid dejligt at se nye og anderledes haver, og det glæder mig hvis du nød mine billeder.
   God dag til dig også.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet