torsdag den 7. marts 2013


Skånsk trädgårdmässan i Malmö .

Jeg har som nogen måske har bemærket, ikke været aktiv på bloggen den sidste måneds tid, vi har BARE været ophængt af en hel masse gøremål, så som bl.a. maling og tapetsering, forberedelse af konfirmation, samt en masse andre praktiske og arbejdsmæssige ting.

Så da jeg efterhånden havde brug for lidt luft ”under vingerne” samt forår i næsen besluttede vi os for, at tage til Malmø for at besøge den skånske trädgårdsmässan, som var åben i sidste weekend.


Jeg har aldrig tidligere besøgt en svenske trädgårdsmesse så jeg var rimelig spændt på at se, hvad svenskerne kunne vise.

Trädgårdmässen var slået sammen med messen Hem & Villa hvilket jeg må indrømme ikke havde vor store interesse, så da det var den del af messen man kom lige ind i fra indgangen gik vi hurtig igennem og ned til havemessen.

 
 Der var rigtig mange fine ting og specielt en planteskole havde en utrolig flot stand/have hvor både rhododendron, azalia, snebolle og meget meget mere stod udsprunget og i blomst, hvilket virkelig var dejligt og livsbekræftende at gå rundt i – det var lige hvad vi trængte til !


Der var selvfølgelig også en masse dejligt havetilbehør, frø, knolde, planter div. spirekasser o.s.v. at købe, men for en gang skyld blev jeg ikke fristet over evne.


Det eneste sted jeg handlede (men det gjorde jeg så også hele to gange) var hos Bougainvillea Katrinetorps Trädgårdsbutik, og det er faktisk lidt sjovt, for de er med i Claus Dalbys nye bog Vis mig dit DRIVHUS (side 434-438). Da jeg fik bogen og læste om dem der tænkte jeg, at deres Trädgårdsbutik ville jeg over og besøge ved lejlighed, det var nu først da jeg senere kiggede på folderen jeg havde taget med fra standen, at det gik op for mig, at der var en sammenhæng, og min lyst til at besøge Bougainvillea er bestemt ikke blevet mindre.


Vi havde en rigtig fin dag og det var også dejligt at få lidt ekstra ”forår i næsen” meeeen jeg tror nu ikke det er en messe jeg vil gøre mig specielle anstrengelser for at kører efter en anden gang – men fin at ha’ oplevet og rigtig dejligt på denne årstid.

16 kommentarer:

 1. Dejligt med sådan en tur, den giver sikkert fornyet energi. Skønt at se stemningsbilleder derfra, mår jeg nu ikke lige selv kom derover :-)
  K.H. Anette fra Fru Pedersens have

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er altid rigtig dejligt at komme ud og se nyt og lade sig inspirere.
   Det er virkelig også noget af det jeg nyder vid bloggeriet, at komme med på en kigger der hvor man ikke selv har haft tid eller mulighed for at komme forbi.
   God dag
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 2. Godaften Anita.Jeg havde læst om messen,men havde ikke lige tid til at besøge den.Men dejligt for dig med en tur derover.
  Du har ikke fortalt hvad du købte?
  Godnat herfra Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Nej det er da også for dårligt at jeg ikke fik fortalt hvad jeg har købt - jeg kunne da også godt havde taget et billede af det indkøbte, men jeg var så forhippet på at få lavet indlæget, at jeg helt glemte det andet ! SORRY
   Men jeg købte en rektangulær beton skål/opsats og så et ordentligt nøgle tyk jute agtig bånd/snor jeg vil bruge til dekoration !
   God dag
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 3. Jeg er altså også nysgerrig efter at se hvad du købte... ;) de sorte fugle ( råger el ravne) er aldeles pragtfulde. Tak for kigget over sundet :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Fru Friis
   Jeg kan godt forstå du er nysgerrig - Sorry jeg ikke fik skrevet det. Men jeg købte en rektangulær beton skål/opsats og et STORT nøgle tyk jute agtig bånd/snor til dekoration.
   Den have med rågerne var faktisk rigtig rigtig fin og det er "dampende" vand der er i bunden, så det var en rigtig fin detalje.
   God dag.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 4. Det må have været en dejlig oplevelse at få lidt ekstra ”forår i næsen” på den måde - det ville jeg gerne have oplevet. Sikke nogle skønne billeder du har taget!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var det virkelig også, og søndag var jo en noget blæsende dag, så det var dejligt at kunne gå inde i den store messehal. Du må tage vejen forbi til næste år, du bor jo også oppe i dette hjørne, hvor vi har nemt ved at tage over til det svenske.
   God dag.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 5. Tak for et dejligt referat !! - snart go' weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak Tim og i lige måde !
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 6. Nej sådan en messe ville heller ikke lige være mig. Men godt der var lidt blomstrende rhodoer. Tænk at komme af sted ude at have lyst til at købe noget, det betyder også, at man ikke lige skal til den slags messer mere :)
  De andre lader til at være meget begejstrede, sådan er vi jo forskellige, heldigvis.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja det var altså virkelig dejligt men også meget mærkeligt at komme ind og se en hel have i fuld flor !
   Jeg havde helt klart en anden forventning til messen og det kan være min fejl ! Der var mange fine ting og også god inspiration - men der var også mange ting jeg synes var knapt så inspirerende, og det er jo nok når denne del bliver for tung på vægtskålen at man bliver lidt skuffet.
   God dag.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 7. Herligt at høre om din tur og om dit indtryk af messen.
  Jeg tog også turen over sundet og besøgte trädgårdsmessen - det var om lørdagen, men jeg blev altså skuffet over at der var så lidt trädgaard og så meget bo og bygge-messe og jeg tror at de fleste kom for at se have for det var meget svært at komme til. De få stande der var var dog flotte og der var nogle spændende ting - jeg blev totalt bidt af betonstøbningsboden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Selvfølgelig besøgte du trädgårdsmessen - det er lidt sjovt vi ofte går efter de samme ting ;0)
   Jeg giver dig fuldstændig ret i, at der var for meget bo og byggemesse og for lidt have, men det var nu nemt at komme rundt om søndagen, der var ikke overfyldt. Men den der betonstøbningsbod så vi ikke noget til, den er jeg sikker på IKKE var der !
   Sjovt at hører om dine oplevelser i Malmø !
   God weekend.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 8. Altid skønt med lidt inspiration med ærgeligt var det at der var så meget BYG & BO :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elin
   Ja, jeg troede i min vildfarelse at det var omvendt - mere have og mindre byg og bo !
   God aften.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet