lørdag den 20. oktober 2012

NU blomstre mine gladiolus .

 


Jeg fik lagt mine gladiolus alt for sent og regnede derfor ikke med at se dem i blomst i år, men jeg tænkte, at løgene trods alt havde det bedre i jorden end i posen - og nu står de så i fuld flor.
Da det efterhånden er nogle uger siden jeg har været på bloggen kommer der her lidt flere billeder fra min haverundtur med kameraet.


Her i haven har vi ALTID løvemund, og de første år synes jeg faktisk ikke særlig meget om den, men da den blomstrer overdådigt helt frem til frost er den alligevel altid blevet budt velkommen, nu har jeg efterhånden vendet mig til den, og synes faktisk den er rigtig smuk.

Kæmpeverbena lyser stadig op ved drivhuset - de er i øvrigt sået fra frø jeg har fået fra Lisbeth/Countryliv.


 
Min Florida Alba Plena var fyldt med blomster i det tidlige foråret hvor den stod i drivhuset, efterfølgende kom den ud på terassen hvor den har stået siden, og nu står den så med sit 2. flor - jeg satte den dog for en sikkerheds skyld ind i drivhuset da jeg havde taget billederne.Jeg har stadig en Citron og en Lime stående ude, da jeg ikke har fået taget dem ind  i drivhuset endnu.
Lidt efterårsstemning
Hawaiblomsten som vi har fået af mine svigerforældre, må være en af de nye sorter der ikke behøver helt så meget varme som de alm. sorter, for den ser ud til at have det fint med at stå ude også på nuværende tidspunkt.
(den skal selvfølgelig også ind).

19 kommentarer:

 1. Jeg fik også sat mine gladiolus sent, så de står også klar til at blomstre nu. Hvor er din clematis sød, den kan jeg godt lide, ikke mindst fordi den blomstrer nu.
  Løvemund har jeg også selvsået, men det er ind i mellem nogle underlige farver, de får, den hvide er da fin.

  SvarSlet
  Svar
  1. Klipper du dine gladiolus ind hvis der kommer lidt nattefrost eller kan de tåle det ?
   Jeg er specielt glad for netop den clematis som faktisk er den der fik mig til at "åbne" øjnene for hele slægt, men det eneste minus der er ved den er jo, at den ikke er vinterhårdføre.
   Jeg har kun den hvide og en meget mørkrød løvemund så dem kan jeg kende fra hinanden også før de blomstre.

   Slet
 2. Hvor har dine gladiolus en smuk farve. Flotte billeder :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja er den ikke fin, den er helt som jeg havde håbet på - det er jo ikke altid farven er helt som billedet viser den på posen, men det var den i dette tilfælde.

   Slet
 3. Så smukke billeder fra din have, Anita, og jeg er imponeret over, at dine gladiolus blomstrer her sidst i oktober.
  Rigtig god søndag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jeg også, dejligt det kan lade sig gøre, og det kan man jo godt tænke i en anden gang. Men så vil jeg nok vælge mere brændte farver, da de passer bedre til denne årstid.
   God søndag også til dig.

   Slet
 4. Godaften Anita.ja! jeg kan kun tilslutte mig koret.Den har da den skønneste farve.Jeg har også en clematis i rivhuset(multi blue) som blomstre to gange.Rigtig god afte til dig knus Jette

  SvarSlet
 5. Åhhh Multi Blu den er rigti dejlig. God aften også til dig.
  Have hilsen
  Anita

  SvarSlet
 6. Hold op, hvor er de flotte blå, dine gladiolus. Håber du kan beskytte dem tilstrækkeligt imod frosten, til at de klasker sammen, nu hvor de endelig er begyndt at blomstre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jo virkelig ved at blive koldere så jeg tror jeg må klippe dem af og tage ind. I øvrigt så jeg i dag, at en anden og mere mørk lilla gladiolus også er sprunget ud, så hvis der kommer lidt sol i morgen vil jeg tage et billede af den også.
   God aften
   Have hilsen
   Anita

   Slet
 7. Hvor er din gladiolus dog smuk. Skøn farve.
  Ha` en god aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja farven er faktisk også lige som jeg havde håbet på - billedet på posen er jo som bekendt ikke altid helt som virkeligheden !
   God aften
   Have hilsen
   Anita

   Slet
 8. Ih nogle skønne syn!!

  Jeg fik sået Dahlia alt for sent. Glemte dem indtil juli, hvor jeg så fristede skæbnen og alligevel såede. De blomstrer også nu...

  Hjerteligst

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var præcis det samme der skete for mig, de kom også først i jorden i juli !
   God aften
   Have hilsen
   Anita

   Slet
 9. Hej Anita. Hold da op hvor de blomstrer dine Gladiolus - smukt.

  Jeg er held vild med din Clematis, dufter den. Jeg leder efter en der skal gro i mit drivhus og din er godt nok smuk.

  Mange havehilsner
  Lise Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Den clematis synes jeg heller ikke der er ret meget der kan "slå", men jeg må desværre skuffe dig, for den dufter ikke, men den er BARE SÅ smuk.
   God aften.
   Have hilsen
   Anita

   Slet
 10. Hej Anita
  Sikke skønne billder fra din have! Jeg har ikke Gladiolus i år, så meget des det mere nyder jeg lige dine :-)
  Den hvide bærbusk, Kashmirsk Røn?, er bare så smuk.
  Din clematis er så yndig. Jeg har for nylig købt en lignende; Florida var. sieboldiana, der har en lilla duskmidte og som heller ikke tåler frost. Den må jeg se frem til at blomstre til næste år.
  Hvis du får frø fra din kæmpe verbena og gerne vil dele, så vil jeg meget gerne bytte med noget fra min frøliste, hvis det er?
  Rigtig god dag,
  efterårshilsen
  Rose  SvarSlet
  Svar
  1. Godt du skrev om frø af mine kæmpeverbena for jeg havde faktisk glemt at tage frø af dem, så da jeg så du havde skrevet styrtede jeg ud og begyndte at klippe kæmpeverbena -Tak for det- og selvfølgelig kan du få nogle frø, det manglede da bare !
   Jeg kender godt den clematis du har købt, den er også rigtig rigtig smuk, og det lyser op med den lilla midte.
   God aften.
   Have hilsen
   Anita

   Slet
  2. Hej igen, Anita!
   Super du har hentet frø :-) Er der ikke noget fra min frøliste der kan friste i bytte?
   Mange hilsner
   Rose

   Slet