lørdag den 4. august 2012

Hjemme  igen – Agapanthus, Klokkeranke,  Syrenhortensia, min nye Hortensia Endless Summer samt en masse andet er sprunget ud medens vi har været på ferie.
Vi har været på en dejlig sommerferie i Italien hvor vi bla besøgte tre meget forskellige haver ved Comosøen, samt på vej hjem til Danmark Floriaden i Holland.
Det har været en ferie som har givet megen inspiration på mange planer, men det er dejligt at komme hjem til vores egen have og se alt det som er sprunget ud medens vi har været væk.
  


Der er godt nok også en del som skal ordnes og som ikke ser helt ud som da vi forlod haven, men det må vi se at få indhentet.

Jeg har fået taget frø af og fjernet alle de afblomstrede valmuer hvilket gjorde, at mine små allíum dukkede op.

Vi har mange metttttttter bøgehæk som min søde mand her til aften, efter en lang arbejdsdag, startede på at få klippet, så nu er der taget hul på projektet, og vi må se at komme videre i morgen. 

De tre førnævnte haver ved Comosøen samt det dejlige Bed and Breakfast vi boede på der og som havde en dejlig have hvor vi fik serveret morgenmad hver eneste morgen, med en vidunderlig udsigt over Comosøen og bjergene vil jeg vende tilbage til i nogle senere indlæg.
Floriaden i Holland vil jeg også vende tilbage til. 


Engletrompeten dufter så dejligt specielt her om aftenen, så den kommer også lige med.

22 kommentarer:

 1. Hej Anita.Dejligt at rejse ud,men også godt at være hjemme igen.Ja! haven passer ikke sig selv,når man er væk.Men altid spændende at se hvad der sket i haven.
  Flotte agapentus du har.Mine er afblomstrede.
  Har været en tur i Kbh.i dag til sandskulptur-festivalen.Rigtig spændende.Har lavet et indlæg-også lidt fra min have.God søndag til dig Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Når man har have er det et rigtig dårligt tidspunkt at rejse væk her midt på sommeren, men sådan er det når man også har skolesøgende børn ;-)
   Jeg elsker agapentus og mine har faktisk aldrig været flottere end de er i år, de hvide startede som to små potter og er nu delt i fire. De blå købte jeg som knolde i poser på planteskolen for jeg tror tre år siden og i år er der fire blomser i den ene som hele tiden har været lidt tilbage i forhold til den anden som har seks blomster i år.
   Lyder spændende med sandskulptur-festival i Kbh. - har set der er noget tilsvarende i Hundested som vi overvejer at besøge.
   Knus Anita
   Ps. har prøvet at få dig op ifbm blog jeg læser fast - men uden held, må se på det igen.

   Slet
 2. Det ser ellers så fint ud med alle de smukke blomster du har, men jeg gætter at du er gået udenom det tilgroede som altid er i haven når man kommer hjem fra ferie. Hvor er det dejligt med en sød mand til at klippe hæk, sådan én har jeg også han tog over da jeg ødelagde mit slidgigtplagede tommelfingerled efter 1 times hækklipning.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Tak skal du have, og ja man løber jo "hurtigt forbi" de to do opgaver man ikke er nået til, for de er der jo altid ! Men når det så er sagt, vil jeg i den forbindelse ikke undlade at fortælle, at jeg stort set ikke fik taget billeder i haven før jeg mødte jer og fik oprettet bloggen her. Derfor er det for mig helt utroligt dejligt, at se de billeder jeg har taget i løbet af de måneder der er gået, og jeg har mange gange tænkt - hvor er det dejligt jeg også kan nyde dem til vinter, og hvorfor fik jeg aldrig taget billeder før, vi har jo alt udstyret "liggende" til det ? Så også på det plan er det en helt ny verden der er åbnet sig for mig.
   Det er da godt vi har nogle søde mænd der kan "hjælpe med det grove" jeg ved ikke hvordan jeg selv skulle få klippet alt den hæk vi har her.
   Knus fra Anita

   Slet
 3. Velkommen hjem fra ferie - nu er det heldigvis snart vores tur!
  Jeg er vild med dine agapanthus, og drømmer om nogle selv. Jeg synes bare de er ret dyre, og de er vist ikke de nemmeste at have med at gøre?
  Jeg har sået nogle selv, og der blev 8 ud af det. Længe troede jeg ikke de blev til noget, men nu ser det ud som om de har fat. Der går vist bare 3-4 år før de blomstrer, men sjovt at prøve!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have - det bliver dejligt for jer også at få ferie, måske du skal til Floriaden ? Jeg har mine agapanthus i drivhuset om vinteren (ikke under 0 grader) og de har ikke været svære at have. Agapanthus er tit til at få billigt sidst på sesonen, når planteskolen skal have solgt ud. Men ved selv at fremdrive dem får man "et helt specielt forhold til dem".
   Du foreslog, at aftale en dag pr. mail, måske du når det passer med ferie o.l. vil "komme met et bud" !
   Rigtig god ferie til Jer.
   Have hilsen
   Anita

   Slet
 4. Velkommen hjem.
  Hvor har du dog mange skønne blomster.
  Din hvide trompetblomst er vel nok smuk. Vi har ingen i hvid men i lyserød.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du ha´
   Den hvide engletrompet er nogle år gammel og kommer med massere af blomster, men jeg har faktisk købt en gul og en rødlig i år, dem prøver jeg at opstamme så derfor har jeg ikke set dem med blomst endnu, dog har den rødlige haft én blomst medens vi var på ferie ØV. Faktisk har jeg også fået fat i en meget speciel art med små blå blomster, den så jeg i en åben have jeg besøgte sidste år og har nu selv fået et eksemplar af arten. Det kunne være jeg skulle tage et billed af den !
   God dag til dig også.
   Have hilsen
   Anita

   Slet
 5. Det lyder som en perfekt ferie. Jeg glæder mig til at læse dine ferie indlæg.

  Skønne blomster billeder - hvor er din hvide skørmlilje smuk :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var en rigtig dejlig ferie, og ja jeg må se at få samlet billederne og skrevet lidt om den her på bloggen.
   Jeg er også helt vild med de hvide og de var de første jeg købte, men jeg er faktisk også blevet mere og mere glad for de blå så dem vil jeg heller ikke undvære.
   Have hilsen
   Anita

   Slet
  2. Tak for din kommentar (som på mystisk vis forsvundet igen :-) )
   Ja, Tage Andersen er en fantastisk inspiration - synd han ikke købte et sted her i Danmark, men OK man kan da let køre op til Botnaryd også !

   Slet
  3. Hej Anita & Elin,

   I min kommentar i går glemte jeg at skrive, at den kommentar du skrev på min blog den anden dag Anita, den havnede i spam bakken - meget underligt. Det er sikkert det samme der er sket på Elins blog. Elin hvis du går ind under Kommentarer/Spam ligger Anitas kommentar måske der? Du kan flytte den fra Spam bakken, ved at markere den og trykke på knappen Ikke spam.

   Slet
  4. Hold da op, jeg sidder her og er noget forundret. Godt I skriver til mig, så vil jeg være opmærksom.
   Jeg havde godt nok også nogle problemer med at kunne sende/skrive til Elin men jeg vidste ikke der var problemer da jeg skrev til dig Gitte !
   God dag til jer.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
  5. Ja, det er rigtigt at der er nogle problemer på blogspot med at sende kommentarer. Hos en af mine yndlingskribenter i Sverige er jeg nødt til at skrive i svarfeltet fra de andre bloggeres kommentarer, for at kunne kommentere.

   Det er som om kommentarfeltet pludselig er væk, når man lige skal til at skrive, måske en Flash fejl . . .

   Slet
 6. Wow sikke flotte blomster du viser her efter din ferie! Syrenhortensiaen, er det den lilla eller hvide? Dine klokkeranke ligner sørme mine ;-) Engletrompetten er fantastisk.
  Der er noget at ta fat på med den bøgehæk men han har da det flotteste kig ud til Esrum sø! Kan I se søen når I sidder på terrassen?
  Jeg har sendt et par mails om lupinfrø men dem har du måske ikke modtaget når nu der er koks i systemet?
  Bedste hilsner
  Rose

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have. Syrenhortensiaen er den hvide og den lilla er Endless Summer. Ja, den bøgehæk er nogle gange ved at tage "livet" af min mand - vores grund er trekantet og vi har kun nabo på den ene side, så 2/3 af hækken skal klippes på begge sider ;-) Ja du har ret, vi kan se søen fra terassen, så det er lige før jeg kan se op til dig :-))
   Undskyld jeg ikke har svaret dig mht lupinfrø, jeg kan godt se at du har skrevet til mig om dem, og jeg er stadig MEGET interesseret, jeg må se om jeg kan finde din mail-adresse, så skriver jeg ad den vej.
   God aften.
   Have hilsen
   Anita

   Slet
 7. Hej Anita, det lyder som en skøn ferie, hvor du har oplevet de tre haver ved Comosøen og Floriaden i Holland. Glæder mig til at læse mere!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Madame
   Hyggeligt du kiggede forbi. Ja jeg må se at få skrevet fra de dejlige steder vi har besøgt - jeg har også taget en masse FLOTTE billeder.
   Have hilsen
   Anita

   Slet
 8. Fantastisk blomstring i dine hvide allium :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja ikke, det er faktisk også første år der har været så mange blomster i dem - det er to år siden de blev delt og dermed plantet om, så de har nok fået etableret sig godt nu ! Jeg går ud fra, at det er de hvide agapanthus du mener ;-)
   Have hilsen
   Anita

   Slet
 9. Sikke smukke blomster :-) Den hvide klokkeranke har jeg også i år - plejer at have den lilla.

  Jeg har tilføjet dig min blogliste :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marlene
   Tak skal du ha' - jeg har aldrig haft den blå men overvejer den til næste år.
   God dag.
   Have hilsen
   Anita

   Slet