søndag den 1. september 2013

Hortensia Limelight i fuld flor !

Hortensia Limelight lyser op i efterårshaven med sine lime/hvide blomster, og da vi har plantet vores lige ude for stuevinduet, får vi ekstra glæde af den.






Vi følger den på tætteste hold, og når jeg sidder her og kigger ud på de flotte blomster, kan jeg ikke lade være med at tænke, at vi ”bliver nødt til" at ha´ et par planter mere, ikke fordi de skal stå samlet, men da bedet er rimelig stort, vil det være fint med et par planter mere, der kan lyse op på denne årstid. 






19 kommentarer:

  1. Hej Anita.Kan se at vi begge lige har udgivet et indlæg.Mit er fra blomstershowet i Tivoli.
    Og dit har jo de smukke limelight på programmet.Som du så i mit forrige indlæg er mine ikke så flotte i år som dine.For de er da godt nok smukke.....kan godt forstå at du vil have nogle flere.Har du nogle Annabelle?
    Det er den jeg skal have over i mit nye bed som vi er ved at lave.Den kan blive rigtig stor og flot under de rigtige betingelser....derfor vi flytter vores.God søndag knus Jette

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Jette
      Nej jeg har ikke Anabelle men har selvfølgelig også "tænkt på den", da den jo også er super flot.
      Jeg var ikke klar over (før jeg så dit sidste indlæg om blomstershow i Tivoli)at de holder et sådant hvert år !
      Mange hilsner
      Anita

      Slet
  2. Hej Anita
    Sikke flotte billeder af din limelight - den er bare skøn!Jeg påtænker at anskaffe en, men hvordan skal den beskæres - ved du det?
    Venlig hilsen Linda

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Linda
      Ja den er rigtig rigtig skøn, og jeg kan kun anbefale, at få anskaffet en limelight. Jeg har ikke beskåret min i de 7 år jeg har haft den, kun klippet de yderste tørre skud og gamle blomster af, det efterfølgende forår.
      Mange hilsner
      Anita

      Slet
    2. Undskyld jeg blander mig her;)) Jeg skærer Limelight ned 15-20 cm over jorden hvert forår. Busken bliver lige stor alligevel, men den blomstrer lidt senere end den ellers vil have gjort.

      Slet
    3. Det gør ikke noget Lisbeth, tværtimod - dejligt med udveksling af erfaring, og også erfaringen fra en erfaren havekvinde.
      Tak for det.
      Mange hilsner
      Anita

      Slet
  3. Hej Anita
    Jeg kan godt forstå du drømmer om flere limelight til haven, den er da helt fortryllende ;o)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Heidi
      Ja, og vejret var jo også super til at tage billeder af den i går, og det gør jo også sit !
      Mange hilsner
      Anita

      Slet
  4. Limelight er så skøn, dejligt at kunne se den fra stuevinduerne. Jeg har tre samlet i en gruppe, det ser rigtig fint ud.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Lisbeth
      Jeg kan huske du viste dine Limelight for forholdsvis længe siden, og der havde min ikke tegn på at vise farve endnu, så den er noget længere tilbage end dine, som må være rimelig røde nu ?
      Mange hilsner
      Anita

      Slet
  5. Fint portræt af den flotte hortensia.

    SvarSlet
  6. Hvor er den flot og ikke spor tørkeramt...! Hat du set Lisbeth (Countryliv ) indlæg om at stiklingeformerere hortensia??

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Fru Friis
      Nej den er ikke tørkeramt og vi har faktisk ikke vandet den, dog har vi malet hus her i sommer, og der skulle vand på murstenene inden de blev malet, så det kan da faktisk godt være den har fået noget "kunstigt" vand alligevel.
      Nej jeg har ikke set Lisbeths indlæg, nåde ikke på bloggen igen senere i går aftes, men jeg vil se at få det fundet - tak for tippet.
      Mange hilsner
      Anita

      Slet
  7. Hej Anita,
    Hvor er din Hortensia smuk.
    Dejlige billeder fra haven - kan godt forstå du kunne ønske flere.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne
      Ja vejret viste sig jo for sin gode side i går, så det var oplagt at skynde sig ud og få taget nogle billeder.
      Vi må se at få fundet en dag hvor vi kan "stikke hovederne sammen" jeg sender dig en mail.
      Mange hilsner
      Anita

      Slet
  8. Limelight er virkelig skøn og jeg er også meget glad for min. I år er den ekstra sen, men foråret var også langt og koldt og det var lige dér jeg klippede min busk helt ned. Jeg turde godt for sidste år var det også koldt forår og da blev den super flot alligevel.
    Jeg kan se at din Limelight stadig er hvid - de to år hvor jeg ikke klippede min ned blev blomsterne rødlige allerede om sommeren og det passer ikke så godt når nu den står i den hvide afdeling;))
    Bliver blomsterne på din busk slet ikke rødlige hen ad sæsonen?

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg glemte lige....
      Jeg forstår godt at du nyder udsigten til din skønne busk og selvfølgelig må du have flere;)

      Slet
    2. Hej Lisbeth
      Jo de bliver rødlige(desværre)for jeg synes heller ikke det passer så godt i det hvide bed, så jeg kan godt følge det kan være en kæmpe fordel, at klippe dem ned i det tidlige forår. jeg tror alt er senere her end andre steder i landet(det har jeg i hvert fald måtte se i øjnene efter jeg er begyndt at blogge), og derfor er min Limelight måske heller ikke så langt fremme som andre stede, men jeg kan faktisk her i dag begynde at "skimte", at de første par blomster er begyndt at have et rødligt skær.
      Hvis du selv går og tænker på at investere i flere af sensommerens hortensia, så jeg Aldershvile Planteskole har en del i deres nylig udsendte tilbudskatalog (incl. Limelight).
      God Aften
      Mange hilsner
      Anita

      Slet