søndag den 25. august 2013

Agapanthus i yndefuldt forfald !

I morges da vi kom ned i haven, stod morgensolen og skinnede ned i frøstandene og de sidste rester af de blomstrende Agapanthus.
Det var slet ikke til at stå for, for hold da op hvor var det smukt, og derfor skyndte jeg mig også tilbage efter kameraet, så jeg kunne prøve at fange stemningen med linsen.


Vi har haft rigtig mange blomster i vores Agapanthus i år, og blomstringen strækker sig jo så helt utrolig længe, så man virkelig kan nyde den.

I år har jeg desværre ikke været så flittig til at få fotograferet, men jeg har da fået taget nogle billeder af vores Agapanthus medens de stod i fuld flor.
Jeg er meget fascineret af denne plante, og synes virkelig hver fase af blomstringen har sin charme, også nu hvor de jo står på det sidste synes jeg stadig de er så utrolig smukke, og i et sådan morgenlys som vi havde her til morgen, er der jo ”ikke et øje tørt”.12 kommentarer:

 1. Hvor er de flotte dine Agaphantus! Jeg så dem første gang i 2012 da vi besøgte Gunillaberg i Sverige, de var blå og stod op mod den gule træværk på Huvudhuset, som de siger på,de kanter!

  Flotte er de, men hvis jeg skal have dem her må det jo planlægges ganske nøje, så meget de fylder ;-) men du har jo i krukker, skal de have meget vand?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elin
   Ja du har ret i at de fylder en del når de blomstrer, og jeg synes også de tager sig bedst ud når de får den plads de "fortjener".
   De kræver ikke meget vand, men det der er den største udfordring ved dem er, at de ikke er vinterhårdføre, og derfor synes jeg det er nemmest at have dem i krukker !
   God dag.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 2. Svar
  1. Hej Tim
   Dejligt med en smuk overraskelse, specielt når det er blomster man har gået og fulgt/set på i måneder, og så lige den der morgen hvor de står i et helt andet lys, bliver man "slået helt omkuld".
   God dag.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 3. Hej Anita.Smukke agaphantus du viser.Er også vild med dem......har to af hver.Var i Tivoli i går til blomstershow.......flot show.
  Har også lige været en tur i Flensborg........har lavet et indlæg derfra.......skøn by.
  Ses vi til plantemarked i Lyngby d.22/9?
  God dag knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Så får vi måske også lov at se nogle billeder fra Tivoli ?
   Glæder mig til dit indlæg fra Flensborg !
   Regner med at komme til Lyngby den 22/9.
   God dag
   Mange hilsner
   anita

   Slet
 4. Flotte fotos af de fine agaphantus,de ser ud til at trives rigtig fint ,vi havde også en hel del som blomstrede flittigt her i Spanien på vores mark og i potter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jan
   Ja i må virkelig have mulighed for at ha´ mange agaphantus i Spanien, for der trives de vel ude hele året? Det må være et betagende syn !
   God aften
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 5. Hvor er de dog skønne - jeg har endnu ikke forsøgt mig med dem. Når de overvintrer inde skal de så have vand eller går de helt i dvale som dahlia ?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Berit
   Det må du prøve, de skal bare stå frostfrit om vinteren.
   De bliver i potterne og jeg vander dem en lille smule vinteren igennem. Mine visner ned, men jeg ved der er nogle sorter der beholder dele af det grønne løv vinteren igennem.
   God aften.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
  2. Agapanthus er utrolig skønne men jeg lader alligevel som om de ikke eksistere... Jeg har nemlig ikke mulighed for at overvintrer dem. Hvis du engang kommer til Sofiero har de nogle helt fantastiske Potter med dem...

   Ang, chokolademynte, kan du så ikke bare sende din adresse på min mail (se under kontakt) så sender jeg noget plante til dig om nogle uger når sommerfuglene er blevet mætte. :)

   Slet
  3. Hej Fru Friis
   Ja man må jo begrænse sig, selv om vi vist alle synes det er svært. Jeg har kun været på Sofiero om foråret, og der har jeg ikke lagt mærke til deres agapanthus, men jeg vil kigge efter dem, hvis jeg kommer der over en sommer.
   Hvor er du sød :0) mht chokolademynten - jeg vil fluks sende dig en mail.
   God Aften
   Mange hilsner
   Anita

   Slet