mandag den 30. september 2013

Betonstøbning hos Munkhus Blomster og Binderi !
I sommer, helt præcis den 14. juli var jeg på betonstøbnings-kursus hos Claus Pedersen fra Munkhus Blomster og Binderi, det var en fantastisk dag og vejret var perfekt, hverken for varmt eller for koldt.

Rabarber-blad jeg støbte.
Vi var 8 forventningsfulde kursister, der mødte op hos Claus kl. 10, hvor teen og kaffen var serveret og inspirationen til dagens projekt skinnede os i øjnene.

  Jeg havde tilbagelagt en afstand på lidt over en time i bil inden jeg var hos Claus i Haslev, så det var rigtig dejligt, at blive mødt med en kop frisklavet te, og at der lige var mulighed for at ”lande”, og i ro og mag få hilst på Claus og de andre kursister, og så ellers suge indtryk til sig i Claus’ fantastiske univers.


Claus støber nogle helt fantastiske fade, trædesten, fuglebade, pynteblade o.l, på blade han finder i naturen eller haven, og jeg er simpelthen faldet på halen over hans sans for at få det rå til at forenes med det elegant, hans stil og udtryk taler virkelig til noget i mig.


Claus startede kurset med at give os en introduktion til dagen og selve betonstøbningen, og han tog os med på en rundtur i haven og ved den lille sø for enden af haven, for dels at kigge på forskellige blade og bladformer, men også for at holde bladene op mod nogle af Claus’ færdige ting således, at vi fik en fornemmelse af, hvilken anvendelse de forskellige blade hver især var bedst til.


Overfladen på det færdige produkt er MEGET forskellig alt efter hvad det er for et blad der støbes på, hvilket også har stor indvirkning på det færdige udtryk, og når man sammenligner de forskellige produkter, kan det se ud som om, der er brugt forskellig blandingsforhold i betonen, hvilket ikke er tilfældet.


Mange af os havde fundet nogle for os specielle blade, som vi havde taget med hjemme fra, og som vi rigtig gerne ville støbe på, men inden dagen var omme tror jeg alle var blevet så inspireret af nogle af Claus’ ting, at vi havde været ude i terrænet og supplere vores hjemmebragte blade med noget af det Claus havde i haven eller området.
Det var meget forskelligt, hvad vi havde lyst til at støbe, nogle lavede nogle meget store ting medens andre nogle mindre, jeg selv havde besluttet mig for, at jeg ville prøve at lave noget forskelligt, så jeg fik en fornemmelse af, hvordan det var at arbejde med forskellige typer af blade og bladformer.

Fad jeg støbte på skrappeblad, og det lille blad er støbt på følfod.

Inden vi så os om var kurset nået slutningen, og det var næsten ikke til at få os stoppet, for vi var alle blevet ”bidt” af projektet og havde kun lyst til at fortsætte, men det gode ved betonstøbning er jo, at det er muligt at gå i gang med det der hjemme.

Hosta-blad jeg støbte på kurset.
Jeg er som sagt meget inspireret af Claus Pedersen og den stil han har, så derfor skal jeg ved juletid, på et dekorationskursus hos ham, hvilket jeg glæder mig utrolig meget til.


Endnu et Hosta-blad
Men jeg glæder mig også til at se hans nye sted, for som nogle måske ved, flytter han den 1. november Munkhus til nye lokale, som er beliggende i skovbrynet ved Bregnemade Skov, i et af de tidligere skovløberhuse, under Bregentved Gods i Haslev.

Adressen er fra 1.november:
Munkhus Blomster & Binderi, Moltkesvej 61, 4690 Haslev.


Jeg kan kun anbefale alle at besøge Munkhus op mod jul, for Claus framtryller de fineste ting af naturens materialer, og hvem ved, måske snier der sig også noget betonstøbt ind i nogle af arrangementerne. 


20 kommentarer:

 1. Kære Anita.
  Jeg har glædet mig til at se dette indlæg og jeg synes at det er et super flot fad du har lavet. Det lyder så hyggeligt og interessant med kursus hol Claus Munkhus og jeg er fristet af det julekursus du fortæller om.
  Sidste år besøgte jeg butikken ved juletid og det var helt eventyrligt - jeg havde lyst til at købe det hele:o)
  Hyg dig:o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja endelig fik jeg indlægget på !
   Jeg er også rigtig glad for specielt fadet - det var Claus der synes jeg skulle støbe noget lidt større end jeg selv havde planer om hvilket gjorde, at jeg besluttede mig for fadet, så det er jeg ham virkelig taknemmelig for.
   Jeg så i haveselskabets blad at Claus har sat kurser op ad den vej, men har du lyst til at vi følges der ned, og der er plads på det kursus jeg allerede har tilmeldt mig, kunne det være hyggeligt - jeg har dog valgt en hverdag, jeg mener det er en torsdag i november. Er du interesseret i at vi følges, må du endelig kontakte mig.
   Jeg var også helt solgt sidste år til jul hvor jeg besøgte Claus, og derfor anbefaler jeg med glæde alle. at kører vejen forbi.
   God aften.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 2. Sppændende kursus, du har været på Anita. Det kunne jeg også tænke mig, men jeg bor for lang væk. Det er fine ting, du har fået lavet.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Det var også helt fantastisk, og jeg skal helt sikkert i gang med betonstøbningen igen til næste år.
   God aften.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 3. Jeg forstår fuldt ud din begejstring! Sikke nogle fine ting du også fik lavet Anita!
  Der er nu også dejligt nede ved Haslev og Bregentved Gods, hvor jeg efterhånden har været nogle gange, for at besøge Orangeriet. Det er også en tur værd!
  Men det er god inspiration, og jeg tror jeg vil forsøge mig til foråret med lidt betonstøberi!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Jeg har aldrig været ved Bregnetved Gods så det glæder jeg mig til. Men i det hele taget synes jeg det er et dejligt område der nede omkring Haslev, med rigtig mange steder vi "havenisser" synes er spændende.
   Jeg kan kun anbefale dig at komme i gang med betonstøbningen for det er rigtig rigtig sjovt.
   God aften.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 4. Hej Anita.Hold da helt op hvor er det nogle flotte ting du har støbt.....er helt misundelig.Har længe gerne ville prøve at støbe.
  Anita jeg kontakter dig på din mail addr.for jeg kunne da godt tænke mig at komme med på det kursus.....og ville blive glad for hvis vi kunne følges ad.God aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Det kunne være så hyggeligt om du havde lyst til at tage med på dekorationskursus hos Claus !
   God aften.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
  2. Hej Anita.Det må desværre blive en anden gang med det julekursus.
   Vi skal en tur til Berlin med 3 par venner.Det lyder ellers rigtigt spændende.
   God dag knus Jette

   Slet
  3. Hej Jette
   Det lyder da heller ikke så ringe endda - der skulle være fantastisk i Berlin op til jul.
   God weekend og god tur når I når der til
   Have hilsen
   Anita

   Slet
 5. Hvor ser det godt ud. Lyder til du har noget at glæde dig til under jul....

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Fru Skipper
   Jeg lover dig at jeg glæder mig, det bliver rigtig dejligt med en masse inspiration.
   God aften.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 6. Hej Anita
  Jeg er meget imponeret over de utroligt flotte blade du har lavet. Tænk at beton kan blive så smukt! Det bliver spænde at se hvad der kommer ud af julekurset :)
  Kh Rose

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rose
   Ja det er utroligt som beton kan komme til at se ud, nogle gange ser det næsten ud som om at det er blødt at rører ved.
   Jeg GLÆDER mig til julekurset kan jeg love dig.
   God weekend.
   Have hilsen
   Anita

   Slet
 7. Nøøøj det ser lækkert ud!!! Det kribler i fingrene for at komme ud og lave sådan nogle til min have-... hm, projekter har vi nok af. Tak for rundturen .-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tulle
   Jeg kan kun anbefale dig at se og komme i gang med betonstøbningen.
   God weekend.
   Have hilsen
   Anita

   Slet
 8. Såååå fedt. Gad jeg havde været med :-) Ikke at jeg ikke har støbt i beton flere gange, men ville så gerne have oplevet stedet og inspirationen.
  Det er så fine ting du fik lavet, kan sagten forstå at du blev bidt af at arbejde med beton. Det bliver spændende, når du skal på julekursus, håber at du viser hvad i laver :-)
  Kærlig hilsen Fru Pedersen

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Ja det var virkelig SÅÅÅÅ fedt - kan godt forstå du kunne tænke dig at være med. Du MÅ besøge Claus fra Munkhus hvis du er på de kanter.
   God Weekend
   Have hilsen
   Anita

   Slet
 9. Det lyder som et helt fantastisk kursus - tak for de gode billeder :o)
  Jeg har længe villet støbe et blad fra min gunnera, men er bare ikke kommet så langt endnu :o)

  Ha en go dag...

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var et helt fantastisk kursus - se at komme i gang med betonstøbningen,det kan kun anbefales.
   God weekend
   Have hilsen
   Anita

   Slet