søndag den 15. september 2013

Victoria blommerne er super til blomme-is !

Min mand har lige hentet de sidste Victoria blommer ind, så vi vanen tro kan få blomme-is i fryseren.Som jeg har nævnt på bloggen før, havde jeg fra starten den holdning, at jeg ikke vil lægge opskrifter ind her, men jeg gjorde en undtagelse den 8. juni 2012, hvor jeg lagde opskriften på vores helt uundværlige rabarber-chutney ind.

Det indlæg har virkelig været et af topscorerne, så i den erkendelse, har det skubbet ”lidt” til holdningen, og derfor kommer også denne opskrift på blomme-is, som for vores lille familie, bare ikke kan undværes.Jeg må ærlig indrømme, at jeg i sin tid, da jeg fik opskriften af en bekendt som roste den til skyerne tænkte, ja ja den er god med dig -blomme-is- men jeg må kapitulerer, den er virkelig dejlig og helt uundværlig, og så er den nem at lave, ja og det gør jo heller ikke noget, at have en god opskrift, som man kan bruge alle de Victoria blommer til, som nogle år tynger træet helt i knæ.

BLOMME-IS
400 g blommer u/sten
½ dl vand
200 g sukker
½ liter piskefløde

PYNT OG TILBEHØR:
Halve blommer
Lidt frisk mynte

Kom de udstenede blommer i en lille kasserolle, og kog dem op med vand. Skru ned, lad dem simre, til de er akkurat møre, i alt ca. 10 min. Blend den varme blomme-masse med sukker til en fin puré, og afkøl massen. Stil den i køleskabet, til den er helt kold.

Pisk fløden stiv, og vend blomme-massen i til en fin, luftig creme. Kom den i en form, og frys isen i mindst 8 timer. Pynt med halverede blommer og frisk mynte ved serveringen.

Jeg følger ikke opskriften slavisk, da jeg laver flere portioner ad gangen, som jeg fryser ned portionsvis uden fløde. På den måde kan vi laver blomme-is, efterhånden som den skal bruges, og vi har dermed blomme-is også om vinteren.

Der skal selvfølgelig så finde andre frugter at pynte med, og vi har bl.a. brugt granatæble, som vi synes smager rigtig dejligt.

God fornøjelse.


Vi har tidligere været meget plaget af larver i vores Victoria blommer, og derfor var vi efterhånden rimelig irriteret over alle de blommer, vi kunne smide ud på den konto. Bedre sent end aldrig fik jeg fundet ud af, at det er et sommerfuglelignende insekt –blommevikleren- der var årsagen, og at man mod denne blommevikler i det tidlige forår og sommeren igennem, kan hænge en blommeviklerfælde i blommetræet, hvilket vil holde bestanden nede på et minimum.


Det er blevet prøvet her hos os, og har andre samme problem så kan denne blommeviklerfælde kun anbefales, for den er bare EFFEKTIV. Det er firmaet a green way der forhandler dem, og de har en fin hjemmeside hvor man kan blive meget klogere www.aggrenway.dk

6 kommentarer:

 1. Hej Anita.Dejlig opskrift på is med dine victoria blommer.Har desværre ikke vores dejlige træ mere.....der gik sygdom i det.
  Men en god måde at anvende frugten på.
  Jeg har haft travlt med mit nye bed.....har lige lavet et indlæg.
  Og der kan du se hvor jeg flyttede min Annabelle hen.Håber den vil trives bedre på den nye plads.
  Jeg håber vi ses på næste søndag i Lyngby......kommer du?
  God søndag knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Jeg må kigge på dit indlæg om dit nye bed, det lyder spændende !
   Jeg regner med, at kører forbi Lyngby på vej til frokost i Ringsted. I foråret "fandt" jeg jer ikke, så jeg håber på bedre held på søndag !
   God aften
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 2. Tak for opskriften, det lyder godt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak Lisbeth, håber du vil nyde den.
   Havde du en god tur på plantemarked ?
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 3. Tror jeg må prøve både at lave blommeis og få fat insektfælde. Tak for fine tips! Og opskrifter kan vi sagtens have flere af, især med udbytte fra haven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tina
   Hvis der er orm i dine blommer, MÅ du afprøve fælden til næste år, du bliver overrasket - og du vil få blommer til mange portioner blomme-is ;0) God fornøjelse.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet