tirsdag den 1. januar 2013

Godt Nytår!
Min engletrompet Brugmansia sanguinea står her ved tærsklen til det nye år, og blomstre som om den spiller en fanfare for det nye års kommen.

Jeg har lige været i drivhuset for at vande og så til min overraskelse, at min nye engletrompet blomstre, jeg ved ikke om det er normalt for denne art for jeg har ikke haft den før og de to andre arter jeg har, har begge tabt bladene og sat små nye, som først skal til at udvikle sig.


Med billederne som jeg i den anledning tog i drivhuset, ønskes jeg alle her i blogland et godt og lykkebringende nytår, både i haven og generelt.Mange af jer andre har lavet de flotteste kavalkader over året der er gået hvilket jeg ikke kan mønstre, men jeg vil alligevel på denne måde give udtryk for, at det for mig har været et haveår/blogår som har været helt fantastisk.
Jeg startede bloggen så småt i februar 2012, efter at jeg havde været til den hyggeligste blog-kaffe hos Berit fra Irishaven, hvilket gav mig skubbet til at begynde bloggeriet. Hold da op hvor har det givet megen inspiration, og hvor har det været dejligt at møde så mange søde og dejlige havenørder både IRL og i denne virtuelle verden.
Jeg glæder mig til med fornyede kræfter at komme i gang med haveåret 2013 både blogmæssigt men også i haven, for da jeg blev ”lagt ned” sygdomsmæssigt en del af 2012, er der meget jeg rigtig gerne vil tage fat på, så snart som muligt.
 
Min Florida Alba Plena har blomstret uafbrudt et helt år, og blev også lige "fanget" i drivhuset !

GODT NYTÅR

18 kommentarer:

 1. Hej Anita
  Godt at høre, at du er faldet til her i blogland. Hvor er det nogle fine blomster, du kan fremvise, jeg er ret imponeret over at se en engletrompet i blomst hos dig nu. Din clematis er rigtig fin, står den i opvarmet drivhus?
  Jeg håber, du er frisk i 2013 ikke mere sygdom.
  Godt nytår

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   I er virkelig nogle gæve havebloggere der tager godt imod os nye af slagsen, tak for det ! Ja er det ikke utroligt at min engletrompet er begyndt at blomstre her ved nytårstide, jeg lurede i hvert fald selv da jeg opdagede det. Min Clematis står også inde i den opvarmede del af drivhuset.
   God aften.
   Anita

   Slet
 2. Kære Anita,
  Skønne billeder fra dig skønne drivhus - og imponerende med blomsten i engletrompeten.
  Jeg håber vi kan få gjort alvor af at ses i 2013. Rigtig godt nytår til dig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lene
   Tak skal ud ha´- ja er det ikke imponerende at engletrompeten er begyndt at blomstre, det er lige til at får forårskuller af ;0)
   Vi FÅR gjort alvor af af ses i 2013, og jeg glæder mig !
   God aften
   Anita

   Slet
 3. Sikken en smuk start at komme ind i det nye år med en engel i blomst.
  Du ønskes et rigtigt godt haveår:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Bente
   Ja er det ikke utroligt, at den har givet sig til at blomstre nu!
   Glæder mig til at følge dig på bloggen i 2013.
   God aften
   Anita

   Slet
 4. Sikken dejlig fanfare for 2013. Det lover bestemt godt.

  Rigtig god nyt (have)år til dig
  /Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Birgitte
   Ja man kan jo godt sige at engletrompet har truttet melodien an - jeg håber takten kan holdes ;0)
   Håber vi mødes også i 2013, i hvert fald glæder jeg mig til at følge dig via bloggen.
   God aften
   Anita

   Slet
 5. Hej Anita.Glæder mig også rigtig meget til et nyt haveår.Flot engletrompet du viser.Utroligt at den blomstre.Håber på mange bloggertræf hvor vi kan ses.Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jette
   Ja den er virkelig fin, men måske den først blomstre nu, da jeg har brugt hele foråret og sommeren på at opstamme den - for den startede som en lille ny "pind" og er nu på højde med mig.
   Jeg håber også vi ses igen i 2013.
   God aften.
   Anita

   Slet
 6. Rigtig godt nytår, Anita, og tak for 2012 :) Det er en glæde at følge med her ho dig. Tænk at du har en engletrompet i blomst. Det må være dejligt at have et opvarmet drivhus.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er da bare utroligt den blomstre nu !
   Ja det er som at være i en anden verden at gå nede i drivhuset på denne årstid - jeg glemmer helt tid og sted når jeg går bag plastikken, og jeg kan så blive helt "forskrækket" når jeg kommer ud igen, og der eksempelvis er sne uden for !
   God dag.

   Slet
 7. Hej Anita.
  Hvor er det flot i dit drivhus/orangeri. Jeg vil også have mig en Clematis i mit - (udover "Lunar Lass", der blomstrer færdigt i April). Hvad er din varmekilde? Er orangeriet bygget til huset? Mit problem er nemlig at holde frostfrit til "Lunar Lass", oliven og citron. Kunne også godt tænke mig engletrompeter, men igen er frosten et problem. Vores kælder er for varm(16C).
  Godt nytår.
  Glæder mig til at læse mere hos dig!
  Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lotte
   Mange tak for komplimentet. Varmekilden i drivhuset er en lille elektrisk varmeovn og får vi hård frost to varmeovne om nødvendigt. Drivhuset står frit i haven men vi bruger som du måske har lagt mærke til på nogle af billederne, drivhusbobleplast til isolering af loft og vægge, fundamentsoklen er isoleret ned til 90cm, hvilket jeg tror er en stor fordel !?
   Jeg mener at have læst, at Claus Dalby tager sine engletrompeter ind i soveværelset om vinteren, hvilket jeg selv har overvejet, for jeg tror faktisk godt de kan lide det varmere end vi har der i drivhuset - så det var måske en mulighed der er værd at overveje. Min Clematis står i en potte som kommer ud i løbet af foråret/sommeren og så ind igen når det bliver efterår, hvilket har været nemt at styre.
   God aften.
   Anita

   Slet
 8. Skønne billeder fra dit drivhus, det må være skønt at have det opvarmet så der er blomster hele året og citrusfrugter kan modne! Skøn ide med en clematis i drivhuset! Den ide er da lige røget på min ønskeliste :)
  Tak for kigget og Rigtig Godt Nytår!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Alice
   Du ønskes også et rigtig Godt Nytår her fra.
   Det er virkelig også en glæde for mig at have drivhuset, så det nyder jeg hele året.
   God weekend
   Anita

   Slet
 9. Hej! Jeg har lige fundet din blog (via Mathias' hvor du skrev at du var ret enig med mig ...). Jeg melder mig som læser og sætter dig på min blogliste, og så vender jeg tilbage og læser mere :-) Godt nytår til dig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana
   Hyggeligt du kiggede forbi her, jeg vil glæde mig til at "byde" dig velkommen igen !
   Ja der var en god debat hos Mathias og din kommentar var lige som jeg selv "kunne havde skrevet det" men da jeg synes det var for "nemt" bare at skrive at jeg var enig med dig måtte jeg tilkendegive min egen mening, men kunne så ikke lade være at nævne din kommentar !
   Godt Nytår ønskes du her fra og også god weekend
   Anita

   Slet