onsdag den 30. januar 2013


Der er noget specielt ved kranse – også som pynt i haven !

Mos og lav er nogle af de materialer jeg bare er vild med, og jeg har længe haft lyst til at binde en krans med pudemos, hvilket jeg fik gjort alvor af i weekenden. Jeg havde egentlig tænkt den skulle pyntes med lavgrene imellem nogle af mospuderne og måske med et groft bånd i en sløjfe. Men da jeg havde fået sat pudemos hele vejen rundt på halmkransen, synes jeg faktisk den var så fin og enkelt med sin bakkede struktur og det grønne look, at den blevet hængt op som den er, på døren til vores aflukke i pergolaen.


Som det ses af billedet er pergolaen lukket på den ene langside, idet det udgør den ene side af et aflukket område, som vi bruger til eksempelvis henstilling af haveaffald, ind til vi får det kørt på genbrugspladsen.

En anden krans jeg fik produceret er en lavkrans, som faktisk er ren og skær genbrug – for jeg nænnede simpelthen ikke at smide adventskransen ud, så da jeg havde befriet den for pynt, lys o.s.v. tænkte jeg, at den da måtte kunne anvendes til et andet formål.

Som sagt så gjort, og da der nu var kommet ”gang i binderiet” blev den fundet frem igen og der blev bundet en del ekstra lavgrene på, og jeg synes faktisk den blev ret fin, og da der hang en lavkrans ved vores bryggersdør der virkelig trængte til en udskiftning, var det oplagt at ”adventskransen” kunne overtage pladsen og komme til ære og værdighed.Jeg havde købt et par jernhjerter på brosten som fik bundet skovmos omkring selve hjertet, de skulle bruges som værtindegave, og gaven faldt heldigvis i god smag hos min svigerinde som var modtageren.
 
 
Inden sneen smeltede helt gik jeg en rundtur for at fange lidt billeder af noget af det som pynter haven her hos os i denne tid.
24 kommentarer:

 1. Hej Anita,
  Jeg er vild med din krans af pudemos - hvor er den smuk :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene
   Det er jeg faktisk også, måske fordi jeg aldrig tidligere har bundet sådan en.
   God aften.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 2. Hvor blev de smukke dine kranse, god ide med genbrug af adventskransen...jeg forsår godt din svigerinde blev glad..;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Tak skal du ha' ja jeg synes det er rigtig dejligt adventskransen ikke bare går tabt.
   God aften
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 3. Hej Anita.Ja! jeg er også helt vild med din smukke krans af pudemos.Men de andre ting du viser er også helt skønne.Fik lige en god ide hosdig.Nemlig din pergola med lidt hegn ved.Er nemlig ved at planlægge en pergola i baghaven ved min køkkenhave.Der har jeg sten-grus og sand og det pynter ikke ligefrem.Rigtig god aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Det var også rigtig sjovt at binde den, men det tog "lidt" tid !
   Dejligt jeg kunne inspirerer dig, jeg har fået så meget inspiration fra dig.
   God aften
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 4. Jeg er vild med alle dine kranse!! Nej hvor er de flotte. Kan da godt forstå, at du ikke nænnede at gemme dem væk....de er for flotte til at blive pelset.
  Sikke en flot header du har lavet også!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Tak for dine rosende ord - ja det er dejligt jeg fandt på at genbruge adventskransen og ikke bare smed den ud som sædvanlig..
   Hvor lyder det dejligt med jeres ferie i Toscana, du må finde nogle billeder frem du kan dele med os her i blogland, det ville være dejligt.
   God aften
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 5. Dig ville jeg gerne have til te-selskab. Sikke fine gaver jeg så ville modtage. Du er er knag til at skabe smukke ting :O)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Susanne
   Hvor er du sød - ja man prøver jo at finde en ting der passer til værtinden, og i dette tilfælde ramte jeg plet. Men det må jeg huske hvis jeg bliver inviteret til at besøge dig en dag ;0)
   God aften
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 6. Flotte kranse, det ser så indbydende ud med en krans. Heldige svigerinde, kan godt forstå hun blev glad for gaven. Fine motiver du har fanget i haven. Det lille hus på nederste billede, er det af beton ?
  K.H. Anette fra Fru Pedersens have

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Du har fuldstændig ret det ser nemlig indbydende ud med en krans, den gør et og andet. Ja det lille hus er af beton og til at sætte lys i, så det ser rigtig sødt ud når det står ude i mørket og man sidder inde og kigger ud på det.
   God aften.
   Mange hilsner
   Anita

   PS. det er et stykke tid siden jeg har været på bloggen - jeg må se hvordan det går hos dig med projekt skurvogn.

   Slet
 7. Det er da nogle flotte kranse, du har lavet. Jeg kan godt lide dem begge, men lavkransen vinder vist denne gang.
  Det ser flot ud med jeres pergola.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Tak for dine rosende ord.
   Jeg elsker min pergola og da den er eneste jeg har er jeg ved at planlægge at etablere en mere, som jeg ønsker der skal vokse blåregn i, men jeg kan dog ikke helt finde ud af om den skal være hvid eller blå.
   God aften
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 8. Meget fine kranse! Jeg er allermest vild med den af mos :-)
  Hilsner fra Nana fra Drømmehaven (jeg har skiftet navn og billede i min Googleprofil).

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana
   Tak for dine rosende ord og også info om dit navneskifte - jeg vil se efter "dig".
   God aften.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 9. Meget smukke kranse alle sammen! Mos og lav er bare så smukke materialer, både som kranse og i naturlig vækst.
  Fortsat rigtig god dag :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Alice
   Du har fuldstændig ret i din betragtning omkring lav og mos, der er ikke noget så eventyrligt som at gå i en skov hvor lavgrenene hænger helt ned for øjnene af en og mosset er så tykt, at det er som at gå i en dyne!
   God aften.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 10. Hej Anita, det er nogle skønne billeder du viser - jeg er vild med alle dine kranse!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Madame
   Tak for dine rosende ord.

   Jeg så i øvrigt du havde været på loppemarked i Frederiksborgcenteret, jeg har aldrig været der men kan forstå på det du skrev, at det er noget man skal prioritere - jeg fik ikke skrevet en kommentar til dig, der er nogle gange problemer med at lægge kommentar på din blog !
   God aften
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 11. Jeg elsker kranse, og ikke mindst dine. Moskransen er bare super flot :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ina
   Jeg kan fornemme vi har den samme svaghed for kranse, men jeg har jo også fulgt med i mange af de flotte du har fremtryllet af slagsen.
   God søndag.
   Anita

   Slet
 12. Også jeg vil være med i skaren af beundrere! Smukke smukke kranse! Du er meget dygtig til at få dem fine runde, det synes jeg ikke er nemt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for de rosende ord. Man kan altid selv se hvor man godt kunne havde tænke sig, "projektet" ser bedre ud end det resultat man har fået ud af det, det kan jeg også med mine kranse. Vi er jo nok alle lidt perfektionistiske.
   God aften
   Mange hilsner
   Anita

   Slet