onsdag den 26. august 2015


Normandiet blomstrer

Vi var i Normandiet i juli, hvor vi holdt vores sommerferie, og jeg må sige jeg faldt på halen over de mange blomsterkummer, ampler, altankasser, rundkørsler og andre vejanlæg der var tilplantet i de flotteste farver og kombinationer, det er simpelthen utroligt at selv mange af de små byer har etableret de flotteste tilplantede ampler i lygtepælene, blomsterkummer langs fortovskanten og skulle byen være så heldig at have en bro over en å eller flod kan man være helt sikker på, at tilplantede kummer hænger langs broens gelænder.
 

 

 
 
 
 

 
 

 
 


 

 Tænk hvis vi havde sådan en tradition i Danmark, så ville meget se anderledes ud i bybilledet i vores lille land, men når det nu ikke er helt sådan en tradition vi har i Danmark, er det jo dejligt vi kan tage ud og nyde det i udlandet, og jeg må sige jeg virkelig er blevet inspireret. 
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 
 
 
 
Efter nogle dage i Normandiet begyndte jeg at tage billeder af de mange flotte tilplantninger, for mange af blomstersammensætningerne ville jeg gerne have billeder af, da jeg synes de var super inspirerende. Efterfølgende blev det et must at få taget blomsterbilleder når vi kørte igennem en by, så derfor danner disse billeder grundlag for dette indlæg, og jeg håber selvfølgelig at andre vil blive inspireret lige som jeg selv er blevet det.
 
 
 

 

20 kommentarer:

 1. Hej Anita, hvor er det smukt at se, hvordan man bruger blomster i byrummet i Normandiet! Det måtte man vældig gerne gøre også her. Og insekthoteller man jeg se, der er sat op. Tak fordi du viser dine dejlige billeder!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Madame
   Ja tænk hvis vore byer i DK havde lige så meget blomstrende at byde på, det ville da være herligt. Ja er det ikke nogle fine insekthoteller de havde i bedene ved en parkeringsplads, og jeg ved ikke om du har bemærket sommerfugle og larver er lavet af små terracottapotter ?
   God aften.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 2. Så fina planteringar och krukor. Härliga inspirationsbilder. Vi har liknande planteringar i vår lilla stad. Stora klot som hänger på stolpar, klematis som växer upp på lyktstolpar, och broräcken med fina blomlådor. Tack för fina bilder, gillar insekterna av lerkrukorna.
  Ha det fint!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Maribel
   Dejligt du finder inspiration i mine billeder fra Normandiet, det glæder mig. Hvor er I heldige, at I også har så fine beplantninger hos jer, det kunne jeg da virkelig godt tænke mig at opleve.
   God aften.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 3. Vi er også i Frankrig hvert år og de fleste steder er de fantastiske dygtige og meget indspirende, så det er en fornøjelse. Det er også en fornøjelse at se dine billeder og jeg har da bestemt fået nogle gode ideer, tak for det :-). Ligeledes vil jeg ønske at der var noget mere af det i Danmark, syntes nogle byer er bedre end andre, nu bor jeg i nærheden ag Holstebro og kommunen der gør rigtig meget, som kunne være inspirator for andre kommuner. Ja det koster, men alt skal ikke gøres op i penge og være så kedeligt, så bravo for dem der er med til at forskønne vores liv, både i udlandet og hjemme :-), kh Margit

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Margit
   Ja du har ret - det er virkelig en fornøjelse at kører rundt i Frankrig hvor de er virkelig dygtige til at få tilplantet i byerne, så de ser fint og indbydende ud. Det glæder mig du blev inspireret af mine billeder. Det lyder rigtig dejligt at Holstebro gør rigtig meget for at få byen tilplantet og se inspireret ud, jeg synes desværre det er undtagelsen.
   God aften.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 4. hej Anita, man skulle næsten tro at det var i England... De er godt nok også dygtige til "gadeblomster" her i Normandiet, ja - i hele Frankrig, læser jeg ovenfor. Det er bare så dejligt at komme sådanne steder og man tænker virkelig på at vi kunne gøre det bedre her i DK.
  Herlige billeder - imponerende insekthoteller - og så billedet af den avislæsende herre på gadehjørnet. Tak fordi du deler med os :)
  kh Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det er lige til at blive glad af når man kører rundt i et område/land hvor man har sådanne traditioner, og du har bare så meget ret i at man virkelig tænker på at vi kunne gøre det bedre i DK, og når man kommer hjem igen bliver man virkelig opmærksom på forskellen.
   Ja det er da en super ide med de insekthoteller også i gademiljøet/beplantningen, og også en god ide at kopierer til en privat have, for de har en virkelig god dimension synes jeg.
   God aften.
   Knus
   Anita

   Slet
 5. Hei!
  Dette er det veldig inspirerende å se. Fantastisk flott med murer og stein som bakgrunn. Det fremhever fargene så fint.
  Ha det så godt! Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   De franskmænd har virkelig tænkt sig om inden de plantede, både blomsternes sammensætning men også miljøet/farverne der er omkring.
   God aften.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 6. De kan noget de franskmænd, og det er ikke kun i normandiet kan jeg fortælle. Det er det samme i Sydfrankrig. Jeg tror der er to grunde hertil, den ene er en bevidsthed om at smukke byer tiltrækker penge og turister, den anden er at mange byer er selvstændige kommuner for sig selv, og derfor lokalt prioriterer dette smukke indslag højt. Når der som i danske kommuner er langt fra rådhuset til resten af byerne, så sker der "intet" eller meget lidt.
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Henrik
   Det tror jeg du har helt ret i, at de lokalt prioriterer disse smukke indslag højt, for ved nogle af de allermindste byer havde de sat skilte op der fortalte at de var "blomsterbyer", altså var med på den "bølge/prioritering". Men at de har en anden tradition end i DK tror jeg også spiller en meget stor rolle, og jeg tænker da også om beboerne i netop de små byer selv står for vanding og vedligeholdelse ?
   God aften.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 7. Det ser så trevligt ut med alla blomkorgar/ planteringar, förgyller stadsbilden.
  Fina bilder
  Mariana

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er en fornøjelse at kører rundt fra by til by der nede.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 8. Hej Anita.Skønne billeder fra Frankrig du viser.Dejligt når byerne gør lidt ud af at pynte op med skønne blomster.Der kunne vi godt lære lidt herhjemme.
  Har oplevet det samme i Scotland for nogle år siden.
  Er jo lige vendt hjem fra en skøn............og meget varm tur til Nice.
  Og der var ikke mange blomster dernede.De var visnet bort.
  Skal nok lave et indlæg en af dagene.
  Rigtig god aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja det kunne vi virkelig lære af her hjemme, i hvert fald i de større byer burde der mange steder se anderledes ud end tilfældet er.
   Spændende at de også gør meget ud af blomsterarrangementerne i byerne i Skotland, det vidste jeg faktisk ikke.
   Spændende med din tur til Nice, jeg må ind og se på din blog.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 9. Kære Anita Hvor skønt, at du har taget alle de billeder af blomsterne i bybilledet. Jeg er så enig, bare vi gjorde mere af det herhjemme. Når bølgerne går højt er der lidt tilplantninger i Københavns centrum. Jeg har også altid nydt disse sammenplantninger i Frankrig. Kh Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tina
   Desværre har vi ikke en sådan tradition i DK, så sådan prioritering i de enkelte kommuner er hvis jeg skal være helt ærlig nok ikke det der falder lige for.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 10. Du har totalt ret :-) Tænk hvis vi i Danmark var lige så gode til at have blomster i det offentlige rum. Og mange af amplerne er faktisk vildt flotte!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja amplerne er virkelig flotte og meget forskelligt tilplantet, og det er virkelig noget man lægger mærke til når man kører ind i en by - det ville jo være fantastisk hvis vi også i Danmark havde byer der ville prioriterer det samme.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet