tirsdag den 10. februar 2015


Troldnødden står flot i solen – og fem Fuchsia er blev omplantet!

Troldnøden har stået rigtig flot i solen de sidste dage, så den måtte jeg selvfølgelig tage nogle flere billeder af.
Jeg skulle havde haft klippet mine fuchsia ned for længst, men da de trænger til ny jord, ville jeg gerne ha’ dem omplantet først, og tog chancen i søndags nu da vi igen havde +grader. Jeg fik min mand til at kører de to store fuchsia ud fra det opvarmede drivhus, og om på den side af drivhuset hvor der var læ, og så gik vi ellers i gang med at få krukker og klump fra hinanden. 
 
Fiona Sky !
 
 
Billede fra drivhuset med de store fuchsia i forgrunden.
 
 
I den ene fuchsia voksede i bunden selvsåede torskemund og i den anden digitalis, og selv om det så rigtig sødt ud da torskemunden blomstrede i sommer har de et forholdsvis stort rodnet i potterne, så det var med at få det hele op, og det blev da også til et ”par” potter.

Jeg pottede det hele op, men da vi ikke har plads til potterne i den opvarmede del af drivhuset, håber jeg de kan klare sig på den anden side at det isolerende plastic.

De to omplantede fuchsia blev hurtig kørt ind i drivhuset igen, og er nu placeret ved siden af en kamelia der står klar til udspring, med rigtig mange blomsterknopper.
 
I går var det heldigvis endnu varmere end søndag, og derfor var det med at få omplantet de tre små fuchsia jeg har – to hænge fuchsia som jeg købte sidste forår og som jeg ville prøve at overvintre, da jeg har haft svært ved at finde den næsten sortblomstrende sorter som de er, og så min Fiona Sky som jeg købte som en forholds lille plante på et plantemarked for nogle år siden. Den er jeg virkelig glad for, og har efterhånden fået den opstammet, men sidste år da jeg ville rette lidt mere af planten ud til stamme og derfor skulle binde lidt mere af plantens top ind til støttepinden, var den lige ved at knække på midten. Fiona Sky har en hængende vækst og vil derfor gerne vokse nedad, men jeg fik heldigvis ”lappet den sammen”, hvilket viste sig ikke at være nogen hindring da jeg i går fik rettet den lidt mere op i forbindelse med omplantningen.

Selv om den bliver klippet helt ind til stammen nu, kommer grenene til at dække hele planten og potten med !
 
 
 

Det er dejligt at få mulighed for at omplante på denne tid af året – når man nu som jeg ikke nåede det før planterne blev taget ind -, og jeg glæder mig over at mine fuchsia nu har fået ny jord, men det næste der presser sig på ifbm omplantning er mine hvide Agapanthus, der er ved at springe potterne!!
 
 

20 kommentarer:

 1. Spændende med dine fuchsiaer, de er jo fine, men jeg har ikke opbevaringsmuligheder, så dem holder jeg mig fra.
  Din camelia er på spring, så langt er mine ikke endnu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja fuchsiaer er jo dejlige om sommeren nå de står i fuld flor, de store har jeg dog haft det lidt on and off med, men nu har vi fået frigivet en terrasse fra en stor trampolin der bogstavelig talt fyldte det hele, så jeg regner med, at de to store fuchsiaer kan komme der om til sommer. Kameliaen kan du måske kende? det var den jeg var ved at give dig sidste år :0)
   God dag.
   Anita

   Slet
 2. Hvor er troldnødden dog skøn :-) Er der ikke også ualmindelig mange blomster på din plante?

  Jeg havde den i min tidligere have i både orange og gul og kan godt savne den i denne tid, hvor der ikke er så meget andet der blomstrer. Måske jeg sku...

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Susanne
   Ja det sku du ;0) troldnødden er virkelig dejlig at ha i haven på denne tid af året. Jo jeg må indrømme, at jeg også synes den er speciel flot i år, der plejer at være mange blomster på den, men i år er den fantastisk.
   God aften.
   Anita

   Slet
 3. Din troldnød er utrolig flot, og de mange knopper på kameliaen lover også godt.
  Spændende med dine fuchsiaer! Hvor må det være dejligt med dit opvarmede drivhus.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Madame
   Ja det var jo første år jeg havde kameliaen sidste år, og der var der to knopper på den, jeg plantede den om og gav den en større potte, hvilket den tilsyneladende godt har kunnet lide. Drivhuset er en stor fornøjelse for mig -ja hele familien- både sommer men også her om vinteren.
   God aften.
   Anita

   Slet
 4. Jeg er lidt misundelig på dine store fuchsiaer. Dem har jeg aldrig rigtig haft held med. Det kræver stærke fingre at omplante sådan nogle store planter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Med alt det du får til at spire og gro er det intet problem for dig at ha' fuchsia, de er noget af det nemmeste - men du har ret, de store planter kræver stærke fingre, hvilket også er min store udfordring, så jeg har haft "glæde i leddene" af projektet efterfølgende.

   Slet
 5. Hej Anite.Hold da helt op nogle store fuchsiaer du har....................kan godt forstå at de skal ompottes engang imellem.
  Og troldnød har jeg aldrig haft...............men dejligt med noget der blomstre lige nu.
  Camelia har jeg heller aldrig turde binde af med...........................det kniber jo lidt med opbevaringen til alle de frostfølsomme planter.Men smuk er den.
  Rigtig god dag Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja Fuchsia er jo planter der gerne vil ha' noget at leve af, og det betyder jo også ny jord.
   Jeg kan kun anbefale dig at anskaffe en troldnød, for den er fantastisk på denne årstid.
   God aften
   Knus Anita

   Slet
 6. Hei! Så heldig du er som kan oppbevare fuchsiane i veksthuset. Det ser så fint ut med store fuchsia i utvikling. Her står de i en mørk kjeller og venter på å bli tatt ut, men det må bli en stund til. God kveld! Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Fuchsia er heldigvis meget taknemmelige planter som ikke kræver så meget. Vi har naboer som graver deres fuchsia ned i jorden om vinteren, hvilket de klarer fint, er dog lidt længere tilbage.
   God aften.
   Anita

   Slet
 7. Kæmpe fuchia du har....
  Hvor er den smuk troldnøden- sådan en må jeg eje.´

  Hilsen
  JetteMajken

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   De er store mine fuchsia, og så er det endda "den lille" jeg fik taget billede af - den knækkede som helt lille og har derfor en noget kortere stamme end den anden.
   Ja har du ikke en troldnød må du se at få investeret i en - jeg var på planteskole i går og så de havde en del stående som blikfang ;0)
   God weekend.
   Anita

   Slet
 8. Vilken vacker knopp! Trollhassel hade jag i min förra trädgård. Dags att skaffa en ny tror jag.
  Kram till dig från mig
  Annika

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Annika
   Ja det kan jeg kun tilslutte mig, for den er som du selvfølgelig ved, fantastisk på denne årstid.
   Kram tilbage.
   Anita

   Slet
 9. Hvor er de store og flotte dine fuchier..og hvor er det pragfuldt vi har sådan nogle dage hvor vi kan få klaret optninger..nedklipninger osv.
  Jeg var i Sorø i akademihaven, sidste uge og som sædvanligt gik turen forbi det opvarmede drivhus hvor de opbevarer deres meget flotte og gamle fuchier, har du set dem ?
  Mange hilsner og god weekend fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Det var godt jeg nåede det inden disse vanvittig kolde dage overtog, for det er jo ikke lige det man skal begynde på pt !
   Nej jeg har aldrig været i det opvarmede drivhus i akademihaven, jeg vidste ikke engang at det eksisterede, men der er så smukt i Sorø, så jeg kører ind imellem forbi, og jeg vil da huske og gøre et besøg i akademihaven og drivhuset, når jeg næste gang er på de kanter - tak for tippet det er jeg meget taknemmelig for.
   God søndag.
   Anita

   Slet
 10. Dér ramte du et ømt sted.... jeg ønsker mig brændende en troldnød og gerne med orange blomster - jeg har stået med den i hånden mange gange, men alligevel sprunget over.
  Jeg kan også mærke at jeg må have fuchsia som dine opstammede og nu har jeg heldigvis rum til opbevaring om vinteren.
  Det var dejligt at I fik ompottet, det er et stort arbejde og det skal nok belønnes fra planternes side.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kender godt det der med, at man faktisk har besluttet sig for en plante man vil investerer i, og så alligevel springer man af en eller anden årsag over når man så står med den i hånden ???
   Dejligt du nu har fået mulighed for vinteropbevaring, det bliver du virkelig glad for, for det giver rigtig mange glæder når man kan vælge nogle planter, som man kan ha' år efter år, og dermed få mulighed for forhåbentlig at se, blive store og robuste - det er på den anden side bare utroligt hvor hurtigt "det hele bliver stort" og dermed fylder en helt del. Så min erfaring er nu, at man virkelig skal være kritisk ved anskaffelsen, for man nænner ikke at smide ud, når først man har passet og plejet planterne nogle år og de efterhånden er vokset godt til, så beholder man dem, selv om man måske hellere ville havde haft et eksemplar i en anden farve, sort eller lignende.
   God aften.
   Anita

   Slet