onsdag den 17. april 2013

Vildtvoksende planter i Indien – nogle af dem vi kender hjemme fra !
Vi er netop hjemvendt fra en fantastisk ferie i det nordlige Indien, hvor vi tilbragte det meste af ferien i Nationalparker og naturområder. Det var med andre ord ikke en have tur, men en tur hvor vi først og fremmest ønskede at se naturområder og deraf følgende dyre-, fugle- og planteliv. Der er ingen tvivl om, at det der stod øverste på vores ønskeliste var, at se tiger!

Den første Nationalpark vi besøgte var Corbett Nationalpark som er beliggende nord for Delhi i Vesthimalaya. Det er et naturområde på størrelse med Falster og som er skåret igennem af en flod, her er tæt jungle og meget frodigt, også selv om de har efterår nu, og det er lige før monsunen sætter ind.
Vi var på en del game drive morgen og aften for, at være ude når dyrene er aktive og det gjorde også, at vi oplevede de smukkeste morgener i solopgang og her kom vi bl.a. forbi større områder dækket af blåkvast, hvilket jeg simpelthen må vise her på bloggen, for det var virkelig et betagende syn.


Her voksede også en del forskellige Ildkrone i store buske, springbalsamin samt selvfølgelig andre blomstrende planter som jeg ikke kendte hjemme fra.

Nu er der jo nok nogle som vi spørge om vi så tiger, og det gjorde vi desværre ikke i Corbett selv om vi var på otte game drives og var meget tæt på to gange, hvor vi kom lige som den var gået ind i bevoksningen. Men senere besøgte vi Ranthambore Nationalpark hvor vi var heldige at se tiger på tre game drive ud af fem, så det lykkes heldigvis, og man kan vist rolig sige, at vi var mere end heldig (og det blev vi også gjort klart, så det ikke var til at misforstå) for vi fik set fem tigere i alt, og hele familien er stadig ”HØJ af den oplevelse”.

20 kommentarer:

 1. Det var da godt, I fik set tigere, når det nu var højeste ønske. I så også andre skønne ting, kan jeg se på billederne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja jeg kan love dig, at det var en ikke mindre end helt fantastisk oplevelse at se tiger i den vilde natur, og vi så selvfølgelig også mange andre dyrearter som var lige så fantastisk at opleve i deres naturlige omgivelser.
   God aften
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 2. Hvilken pragtfuldt tur, det må ha'' været en fantastisk oplevelse. Og sikke nogle stemningsfyldte morgenbilleder. Godt det lykkedes at se tigre og vel også en del andre dyr. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Fru Friis
   Det kan jeg love dig, det var en FANTASTISK ferie. Ja, jeg håber billederne viser lidt af det fantastiske morgenlys/stemning, som jeg bare helt vild med, specielt der hvor blåkvasten dannede tæpper mellem træerne - DET VAR BARE SMUKT !
   God aften
   mange hilsner
   Anita

   Slet
 3. Hej Anita,
  Det lyder som en meget skøn tur.
  Jeg kan godt forstå " I er høje " over at
  set 5 tigre.
  Havde selv fornøjelse af at se "The big five" i Sydafrika
  for nogle år siden.
  Her er foråret heldigvis kommet.
  Vi høres ved.
  Kh Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Det var det VIRKELIG også, det er et land som kan anbefales at tage på safari i.
   Det er "sjovt" du nævnter The big five i Sydafrika, dem har vi også set der nede og Inderne siger jo, at de har The big six idet de netop har de samme fem som sydafrikanerne men så også tigeren !
   Ja vi må finde en dag hvor du kan komme forbi her hos mig, vi skal dog lige have holdt vores datter Cecilies konfirmation før jeg "tør" planlægge flere gøremål.
   Prøver dog at se om jeg kan få et besøg på marken i Lyngby ind den 5. maj - kommer du der ???
   God aften
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 4. Sikke en herlig ferie, hvor var der smukt og frodigt. Heldigt at i fik set tigerene, kan godt forstå at det var en kæmpe oplevelse.
  Velkommen hjem til det danske forår, her er vi helt høje af det gode vejr :-)
  K.H. Anette fra Fru Pedersens have

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Tak for velkomsten til det danske forår - du kan tro jeg nyder det. Du har ret, det at foråret er kommet og der er så mange flere lyse timer er bare til at blive høj af, det er virkelig livsbekræftende.
   God aften.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 5. Svar
  1. Tim, en KANONFERIE vil jeg love dig - det har bare været en af vores bedste ferier, selv om det jo er utrolig svært at "gøre op" !
   God aften.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 6. Hej Anita.Og velkommen hjem fra en skøn ferie.Det lyder da til at i fik oplevet og set en del.Dejlige billeder fra Indien.Det må have været en stor oplevelse,som i kan leve længe på.
  Vi er igang med en lille pergola og morgenterrasse.Se mit nye indlæg.
  Så der er nok at tage sig til.Håber meget ve ses i Lyngby d.5/5Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du ha' Jette, ja jeg kan love dig at det var en fantastisk oplevelse, som vi kan leve MEGET længe på.
   Spændende med jeres pergolaprojekt det glæder jeg mig til at følge via din blog !
   Det vil være SÅ hyggeligt om vi mødets i Lyngby 5/5 og jeg vil gøre hvad jeg kan for at komme forbi, vi har dog en konfirmation og en koncert i den weekend, så jeg prøver at "putte" en tur til Lyngby ind !
   God aften
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 7. Det må have været en fantastisk oplevelse - tak fordi du deler billeder derfra.

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak, jeg var selv meget facineret af specielt alle de "tæpper" med blåkvast, så "dem" måtte jeg vise her, da det simpelthen var et helt fantastisk syn, som jeg gerne deler her på bloggen.
   God aften
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 8. Hej Anita, sikke nogle vidunderlige billeder du har taget - det må have været en meget spændende tur. Jeg har aldrig selv været i Indien, men har været med til at lave mange udsendelser om landet som lydtekniker.
  Ha' en dejlig aften!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Madame
   Tak skal du ha' - ja, det var virkelig en helt fantastisk ferie vi havde i Indien. Det lyder som om du har haft et meget spændende og inspirerende job, der må ha' givet dig megen indsigt i mange forskellige emner.
   God aften.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 9. Hej Anita
  Sikke en smuk tur. Har aldrig overvejet Indien, men må indrømme at mit hjerte hoppede lidt hurtigere da jeg så dine billeder med det flimrende lys. Dyrene har sikkert også været en stor oplevelse. Det er noget man kan leve på rigtigt længe.
  Håber du snart kommer lidt i haven. Du er vel igang derude - forestiller jeg mig :)
  Knus
  Eva

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Eva
   Hyggeligt du kiggede forbi min blog.
   Indien kan kun anbefales - vi har valgt en "vej" at opleve landet på, som måske ikke er den "vej" de fleste kommer i tanke om, men vi synes klart, det gjorde hele forskelen for os. Jo jeg har været lidt i haven men har ikke haft tid at tage billeder af alt det dejlige som foregår der ude. Vi forbereder konfirmation pt og skal også til et par stykker inden vores egen Cecilie skal konfirmeres, så det projekt tager "lidt" tid her.
   Måske vi mødes i Lyngby, jeg satser stadig på at komme der.
   God aften.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 10. Hej Anita
  Sikke nogle vidunder billder du har taget af det flotte morgenlys over de smukke blå tæpper! Det er da en utrolig spændende tur I har været på. Jeg har "kun" set tiger i en indisk zoo men drømmer også om en safaritur. Indien har det hele. Jeg har tabt mit hjerte til det facinerende land på mine to ture i sydindien. Oplevelserne sidder længe i en efter, det kan jeg nikke genkendende til. Skønt indlæg :-)
  Kh Rose

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rose
   Ja er det ikke fantastisk med et sådan tæppe af blåkvast, jeg har aldrig set dem i deres naturlige element, men kun som de små tætte puder vi kan købe her hjemme, så det var en fantastisk oplevelse.
   Jeg giver dig helt ret - Indien er et fantastisk land, og jeg vil også rigtig gerne opleve Sydindien.
   Mange hilsner
   anita

   Slet