søndag den 11. januar 2015


Et MEGET STORT ønske gik i opfyldelse !

Vores drivhus er placeret i et af haven hjørner, og med den ene gavl placeret fire meter fra skel, idet der er en byggelinje som skal overholdes. Da vi fik drivhuset, etablerede vi ret hurtigt en perlestensbelagt sti ned gennem haven til drivhuset, og videre om til den omtalte gavl, hvor perlestensbelægningen slutter i et lille område, med et smalt bed langs den ene hæk.

Det pågældende stykke af haven har aldrig fungeret optimalt, ej heller jordstykket langs hækken, og vi har derfor længe gået med tanken om at bygge en pergola over stykket. Det ville også give noget skygge til drivhuset, da det virkelig er en af de store udfordringer hos os, at få skærmet drivhuset mod solen.
 

Da vi begyndte at tale om en pergola for enden af omtalte drivhusgavl kunne jeg hurtig forestille mig, hvilket syn det måtte være at sidde i drivhuset og kigge ud under pergolaen gennem et blomsterflor af ranker fra blåregn.

 
 
 

Men hos os bliver Rom bestemt ikke bygget på en dag, og vi har også haft en del tanker frem og tilbage omkring hvordan pergolaen skulle se ud og hvor stor den skulle være. Vi har en støbt sokkel til vandtønden der tager regnvandet fra den ene side af taget på drivhuset og denne sokkel kunne vi ikke flytte så pergolaen kunne som udgangspunkt ikke blive så bred som drivhuset men måtte begynde på den anden side af vandtønden. Det bevirker så, at når vi havde besluttet os for at pergolaen skulle have samme hældning som drivhusets tag, ville den ene side af ”taget” blive smallere end den anden, og hvordan ville det mon tage sig ud.

 
 
Vi nåede lige at få pergolaen etableret inden vinter, så jeg glæder mig til at få den malet og ”beboet” til foråret.

 
 
Vi har besluttet at male den sort som drivhuset, så det forhåbentlig bliver en helhed. På undersiden af spærene vil vi når pergolaen er blevet malet sætte rionet som vi kan binde blåregnen op i, og på oversiden af spæret vil vi overdække med tag af polycarbonat eller lignende, så vi kan gå i tørvejr der inde.
 

 
Jeg glæder mig til at få et bord placeret langs trævægen hvor jeg bl.a. kan have alle mine potter opbevaret på en hylde under bordet, og langs gavlen af drivhuset tænker vi, at der skal være en palleseng, for det må da være et perfekt sted at tage et hvil.
 
Jeg har fået sat lidt forskelligt i lilla nuancer ned på det omtalte jordstykke, og fik i sidste uge også lagt nogle forårsløg, så det forhåbentlig ser bare lidt hyggeligt ud til foråret.
 
 
Der er plantet blåregn ved to stolper, men jeg tror nu jeg vil sætte en blåregn mere til foråret.

 
 Hvor jeg glæder mig til at komme videre med projektet.


33 kommentarer:

 1. Hej Anita.Hold da helt op .................det ser bare rigtig godt ud med jeres nye pergola.
  Så stort tillykke med den.Og en rigtig god ide at få tag på...........så du også kan bruge det som potteskur.
  Og selvfølgelig skal det da males sort som dit drivhus.
  Viser faktisk også min lille pergola som vi lavede sidste år i mit nye indlæg.
  Men jeg har jo roser og klematis i min.Men er sikker på at blåregn bliver helt vidunderligt.
  Så nu kan vi bar vente på foråret så vi kan komme ud i vores haver.
  Rigtig god aften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det søde Jette
   Jeg har længe ville have blåregn, og skulle bare finde et passende sted, så det var jo oplagt her, men har dog voteret noget over om den skulle være blå eller hvid, men endte med at vælge den blå.
   Ja jeg tror vi er mange der venter med længsel på at det hele grønnes, det bliver så dejligt.
   God dag.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 2. Sikke en spændende projekt - det ser supergodt ud, tillykke! Jeg glæder mig til billeder til foråret.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det Madame.
   Jeg glæder mig også rigtig meget til at komme videre med projektet, så der skal nok komme nogle flere billeder hen ad vejen.
   God dag.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 3. Hvor bliver det vidunderligt Anita, sikke et dejligt potteskur! Og så med blåregn, jeg glæder til at se det færdige resultat til foråret. Kh Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg synes det ser ud til at blive som det bedste jeg overhovedet havde håbet på - det er virkelig dejligt, når man ender ud med oplevelsen af, at det er blevet så optimalt som overhovedet muligt, ud fra de forudsætninger der var ;0)
   Der kommer helt sikkert flere billeder fra projektet.
   God dag.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 4. Det er nok noget af det dejligste ved at have have; (udover planteglæden osv.) at man får en ide...tænker, snakker...tænker lidt mere...evt. tegner...begynder at føre ideen ud i livet....og så den der fantastiske fornemmelse, når ens vision bliver til virkelighed.

  Rigtig god fornøjelse med resten af pergolaprojektet :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har fuldstændig ret, det er bare SÅ dejligt at "gennemleve" et sådant projekt fra tanke til handling - "pludselig" står man med oplevelsen af, at det man har haft i "hovedet" nu er fysisk.
   Tak for det, og ja jeg kan love dig, at der helt sikkert kommer flere billeder fra projektet.
   God dag.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 5. Det kommer til at se forrygende ud med sort træværk og blåregn i skøn forening.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jeg glad for at du skriver, for det er også den overbevisning jeg har, men en ting er hvad man forestiller sig, man kan jo blive overrasket, så det er dejligt når andre "ser" det samme som en selv !
   God dag.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 6. Et spændende projekt, det er da helt vildt godt, at få udnyttet sådan et hjørne. Bliver et supergodt sted at være, når der kommer tag på. Og eventyrligt den dag hvor blåregnens blomsterklaser hænger tæt.
  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja pludselig kommer vi til at bruge stykket på en helt anden måde, og det er jo fantastisk. Det var faktisk ikke tanken fra starten at der skulle tag på, men pludselig kunne det bare ikke være anderledes, for som du skriver, så bliver det et supergodt sted at være.
   Ja det tager jo lidt tid før den er tilvokset, men man kan godt forestille sig det ik ?
   Det er sjovt der er flere der omtaler det potteskuret og så kommer jeg jo til at tænke på dig - husker jeg forkert eller har du et emaljeskilt hvor på der står potteskur ????
   God dag.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 7. Uha det ser lovende ud :)
  Og sikke du kan drømme allerede på dette stadie ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja man kan godt forestille sig hvordan det bliver ;0) nu skal det bare blive forår også
   God dag.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 8. hej Anita,
  Det bliver så smukt og I vil stadig kunne nyde det skønne drivhus. Passer perfekt at pergolaen bliver sort. Fine løg du har valgt

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja selv om jeg har alle de satte løg andre steder i haven, så er jeg rigtig glad for dem alle og derfor fik de "lov" at komme ned der, i øvrigt sammen med nogle lyslilla hyacintløg. Det bliver lidt mere besværligt at male jo mere der er, men jeg synes også der skulle være lidt løg.
   God dag.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 9. Jeg kan godt forstå, at du glæder dig til at komme videre med projektet, det lyder også spændende og det ser godt ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbeth - der er godt nok også tænkt mange tanker inden vi nåede her til, og jeg glæder mig vildt til at komme videre.
   God dag.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 10. Hej Anita, det ser rigigt godt ud, jeg er sikker på det nok skal komme til at fungere efter hensigten, husk plads til en lille stol eller andet hvor en kop kaffe kan nydes under bladtaget.
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja bare tanken at sidde der under bladtaget med en kop eller et glas et eller andet er da bare vidunderlig - jeg glæder mig - er taget til efterretning.
   God dag.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 11. Hej Anita,
  Det er et spændende projekt I er i gang med, og det bliver SÅ flot, når det bliver malet sort. Glæder mig til fortsættelsen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det bliver forhåbentlig en rigtig hyggelig "grotte".
   Jeg skal love dig, at der kommer en fortsættelse.
   Godt nytår og god dag.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 12. Hej anita

  Det ligner rigtig godt håndværk! Spændende at se det færdigt:)

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja håndværket er der ikke noget i vejen med - og jeg skal love dig, at der kommer en fortsættelse fra projektet.
   Du må også ha' en dejlig dag.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 13. Det skal nok blive en flot helhed. Kan især godt lide at I har valgt at følge drivhusets linjer. Det bliver supergodt. Glæder mig til at se det dækket i frodige blåregn.
  kh
  Eva

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Eva
   I starten da vi tænkte projektet, tænkte vi en flad pergola som man normalt ser dem, men den løsning kunne jeg kun forestille mig/se for mit indre blik, som en mislykket tilbygning på et eksisterende hus. Så da vi kom på den nuværende løsning var vi ikke i tvivl, og derfor er jeg rigtig glad for, at du netop nævner det :0)
   Du kan tro jeg også ser frem til, at blåregnen begynder at regne ned fra oven!!!
   God aften.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 14. Hvor er det dejligt for jer at ønsket nu bliver realiseret, og jeg tror også at det bliver smukt med blåregn og et rigtig skønt sted at arbejde og hvile. Stort tillykke med det:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja Lisbeth det har taget os tid at nå her til, men nu har vi rammerne, så jeg glæder mig vildt til at få dem fyldt ud til foråret.
   Dejligt du bemærker at du også mener blåregnen vil tage sig godt ud her, for man kan jo godt selv blive lidt "hjemmeblind" når man har tænkt de samme tanker gennem længere tid.
   God aften.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 15. Hvor ser det fantastisk ud! Kan da ikke vente med at se det til foråret! :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du ha' Sandie - det kan jeg heller ikke. Jeg kan love dig, at du nok skal få nogle billeder til foråret.
   God aften.
   Anita

   Slet
 16. Det kom til at se rigtig godt ud med det "skæve" tag, og I har fået både pergola, arbejds- og hyggeplads. Det er jo et helt kinderæg! Kan sandelig godt forstå du glæder dig til foråret, så du kan få gang i det hele.
  Da vi lavede vores blåregns pergola, ville jeg have 6 blåregn - en ved hver stolpe. Det talte den erfarne planteskoledame mig fra, bla ved at vise mig hvad en blåregn kan præstere når det rigtig tager fat. Hun syntes også at 4 var rigeligt, men der holdt jeg så fast. Jeg er dog forberedt på at vi skal fjerne 1 eller to, men foreløbig er der ikke så meget krudt i dem at det skaber problemer, men jeg glæder mig sandelig også til denne sommers præstationer fra dem. :o)
  Rigtig god fornøjelse med det hele og tillykke med det flotte resultat.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Fru Friis
   Ja du har ret - det er lidt af et kinderæg :0) super dejligt at vi forhåbentlig kan få rigtig god glæde af det nye sted.
   Vi er også selv meget tilfreds med at vi endte op med at beslutte, at pergolaen skulle følge drivhusets tag, for at nå der til har faktisk været noget af en proces.
   Jeg har ingen erfaring med blåregn, men har læst mig til, at de er særdeles kraftigvoksende og skyder mange mange meter hvert år (8-10 m så vidt jeg husker), så derfor var jeg lidt tilbageholdende med at plante for tæt.
   Hvor gamle er dine planter ? du skriver at der foreløbig ikke er så meget krudt i dine planter, er blåregn måske generelt et stykke tid om at etablerer sig ?
   God aften.
   Anita

   Slet
 17. Nej hvor ser det spændende ud. Det bliver et dejligt haverum. Blåregn er bare så smuk, jeg går selv med tanker om blåregn og endnu en pergola. Men jeg har så mange hængeprojekter. Så må hellere vente til næste år. Glæder mig til at følge dit projekt! Havehilsner

  SvarSlet