torsdag den 11. juli 2013


En dejlig sommerdag på Agersø.

I sidste uge besøgte vi Agersø, som er beliggende tæt på Storebælt 8 km. sydvest for Skælskør.
Det er dansk sommerstemning, når det er bedst, og noget af det Danmark man kun finder på en ø.
 
 
 
Agersø kommer man til efter et kvarters sejlads fra Stigsnæs Færgehavn på Sjællands sydvestkyst, hvorfra man bliver sejlet lige ind til Agersø by.
Vi gik fra havnen op af bakken gennem de snoede smalle veje med gamle huse og gårde forbi gadekæret (hvor vi i øvrigt så 5 snoge ligge i vandplanterne i kæret). Inden vi nåede kroen, stoppede vi ved en termotaske ved vejen uden for et hus, her solgte de friskhøstede skoleagurker, som man lagde 5 kr. stykket for – vi måtte have nogle med til madpakken !Vi nåede kroen, hvor vores piger fik en portion is og min mand og jeg en cafe latte, hvorefter vi var klar til at leje cykler og begive os ud og opleve øen.
 
 

 
Agersø fylder 684 hektar, 7 km fra nord til syd og 3 km fra øst til vest. Agersøs højeste punkt ligger 12 meter over havoverfladen.
Mod nord ligger Egholm – en lille ø, forbundet til Agersø med en dæmning, og mod syd ligger Helholm med fyret.

Næsten lige meget hvor man står på Agersø, er det muligt at se Storebæltsbroen i det fjerne.

 
 

Agersø er en pendlerø, og vi læste, at 40 Agersøborgere arbejder på Sjælland. Der var færge til og fra øen hver time, hvilket vores piger var noget forundret over, for som de sagde, det er det samme interval, vi er vant til med bussen til og fra den lille by vi bor i i Nordsjælland, og til den nærmeste større by.
 

 
Jeg håber billederne vil giver lyst til at tage en tur til Agersø, for det kan virkelig anbefales – vi havde en SUPER FIN DAG. 

Vi nåede da også lige at købe nogle glas honning med på vejen tilbage til færgen.
Inden vi tog af sted hjemme fra, fik jeg taget billeder af min pæon Krinkled White som stod så smukt i morgenlyset, sidste år nåede den aldrig at springe helt ud, da det regnede så kraftigt og meget i de dage, at den visnede ned inden udspring.

Men i år fik jeg den !

11 kommentarer:

 1. Tak for rundturen på den idylliske ø. Ganske imponerende at du fik taget så mange smukke billeder, samtidig med at I cyklede rundt på øen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Selv tak, håber du nød den !
   Ja det er jo ingen sag når der er massere af motiver - men jeg må da også indrømme, at vi måtte stoppe en hel del gange for at få dem i "kassen".
   God weekend
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 2. Flotte billeder fra Agersø, Danmark har mange skønne øer :) Det er lidt for besværligt for os at komme derover, lysten mangler ikke. Håber du får lokket nogle sjællændere dertil.
  Din pæon er vel nok smuk, jeg har en lignende lige nyindkøbt, det er Jan van Leeuwen, den ligner den meget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbeth
   Ja du er jo en af de privilegerede der kan nyde ø-livet hver dag!
   Jan van Leeuwen kender jeg ikke, den må jeg tjekke op! Ja, billederne af min Krinkled White prioriterede jeg også skulle tages den morgen da lyset virkelig var smukt - jeg må ellers indrømme at jeg ikke har været så aktiv på det sidste.
   God weekend
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 3. Tak for turen til den lille ø. Ja jeg skal da lige love for, at der var dansk sommer stemning der. Det er fantastisk hvad vores lille land kan byde på.
  Sommerknus

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak Anette
   Ja der er dejligt der ude i det danske land, det er bare med at komme ud og opleve nogle af alle de mange dejlige steder der ligger der ude og venter på at blive udforsket.
   Fortsat god weekend.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 4. Hej Anita,
  Tak for rundvisningen på Agersø.
  Det er idyllisk ud.
  Har selv lige besøg en lille ø midt i Lillebælt.
  Skulle vi drikke en kop kaffe sammen i løbet af denne
  her sommer?
  Mange hilsner
  Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Selv tak, det kan helt klart anbefales at tage over og besøge den.
   Måske du også laver et indlæg fra jeres tur ?
   Ja, selvfølgelig skal vi finde en dag at drikke kaffe ;0). Vi holder ferie fra næste uge, og skal i gang med at male vores hus, så en gang efter ferien - i august kunne passe mig, men jeg vender tilbage !
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 5. Hej Anita.Det ser da ud til at i havde en dejlig dag på den hyggelige ø.Vi har mange smukke steder i Danmark.....det er bare at komme ud og opleve dem.Er selv lige vendt hjem fra London Og Hampton Court Flower Show.En fantastisk oplevelse.......har taget over 300 billeder derfra.
  Viser dem af nogle gange.Rigtig god dag knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja jeg så på din blog du var på Hampton (jeg var slet ikke misundelig ;0) - jeg må ind og se dine indlæg. Ja med 300 billeder må det havde været helt fantastisk.
   God dag.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
 6. Hej Anita.
  Smukt og velskrevet om dejlige Agersø. Du har fanget den lige på kornet, smuk og idyllisk, på en dejlig sommerdag.
  Mange hilsner
  Betina

  SvarSlet