torsdag den 13. december 2012

Besøg hos Munkhus Blomster & Binderi
Jeg har længe haft lyst til at besøge Claus Petersen i hans blomsterværksted i skoven ved Tureby, så da det endelig lykkes mig at slå vejen forbi var jeg så optaget af hele dette fantastiske univers, at jeg helt glemte at tage billeder, eller rettere jeg fik taget nogle få, så dem må i tage til takke med.

Blomsterbinderiet ligger i en tidliger skovfogedbolig.
Jeg elsker dekorationer, kranse o.s.v. der er bundet af naturmaterialer, og her til jul synes jeg det er et ekstra plus, når de bliver bundet af alle de stedsegrønne materialer.

Claus Petersen er blevet meget eksponeret i bladet Haven og jeg kan rigtig godt lide hans stil, for jeg synes virkelig han har sans for detaljen og de "lækre" materialer - her tænker jeg ikke kun på de materialer han binder af, men også de opsatser, fade, baljer o.l. han anvender til at binde i, jeg synes virkelig det giver en smuk helhed.

Jeg fik kun taget billeder af arbejdsbordet, men det synes jeg også var utrolig inspirerende.
 Jeg mødte Claus Petersen forrige år hos Gartneriet Spiren ved Skælskør, hvor han viste sin kunnen inden for blomsterdekoration, og ved denne lejlighed havde han selvfølgelig primært anvendt juleroser og påskeklokker ifbm, at Gartneriet Spiren holdt Helleborus ”festival. Jeg har desværre ikke billeder fra den lejlighed, men alt hvad han havde fremtryllet var simpelthen så fint og sirligt, at folk flokkedes omkring hans bord.

Claus Petersen holder som mange måske ved også en del kurser, og jeg håber da også på, at jeg på et tidspunkt får mulighed for, at deltage på et af de mange kurser han udbyder.
Hvis nogen af jer skulle have lyst til at kigge forbi Munkhus er adressen - www.munkhus.dk

10 kommentarer:

 1. Ærgerligt du glemte at tage billeder, men det ser spændende ud med de fine dekorationer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja jeg håber man trods alt kan få en fornemmelse af "stilen" !
   Du må have en god lørdag aften
   Anita

   Slet
 2. Godaften Anita.Det ser da rigtigt godt ud på Munkhus.Dejligt når man bliver inspireret.Det lyder godt med et kursus hos denne mand,for det er da nogle fine ting han laver.
  God aften til dig knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Det var virkelig også et meget meget dejligt sted at besøge, og jeg tror det vil være lige så inspirerende om sommeren hvor Clau haar en masse stauder og etårige, hvilket kursisterne får lov til at gå ud og skærer af til deres dekorationerne.
   Du må have en god lørdag aften
   Knus Anita

   Slet
 3. Jeg følger også Claus Petersens dekorationer i Haven og synes at han er så inspirerende. Han bruger materialer som kan findes i af alle naturen, ikke alt muligt som er svært at skaffe.
  Jeg tror simpelthen jeg gør stop der i morgen på min vej til kaffe hos svigermor i Næstved;o) Tak for den ide.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Det glæder mig at jeg kunne give dig ide til et besøg hos Claus Petersen - god tur.
   Måske du får taget nogle flere billeder end jeg gjorde således, at vi måske efterfølgende bliver delagtiggjort i dem ;0) det ville være dejligt.

   Slet
 4. Jeg vil bare ønske en glædelig jul til dig og din familie !!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tim
   Tak skal du have - jeg vil også ønske dig og din familie en rigtig glædelig jul, jeg håber I har nydt det af den som er gået !
   Julehilsen
   Anita

   Slet
 5. Hej Anita,
  Glædelig Jul til dig og familien.
  December har været en travl tid, men jeg glæder mig til vi ses i 2013.
  Julehilsen
  Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Tak skal du have - du og din familie ønskes også en rigtig glædelig jul her fra.
   Jeg ser også frem til at vi mødes i 2013, det bliver hyggeligt med en god havesnak.
   Julehilsen
   Anita

   Slet