onsdag den 24. oktober 2012

Yes endnu en sort af mine gladiolus er sprunget ud inden frost
Det var i sidste øjeblik endnu en sort af mine gladiolus sprang ud, og jeg dermed nåede at se den i blomst, inden frosten måske som lovet, sætter en stopper for de sidste væksters blomstring.

 Jeg havde håbet på lidt sol på billederne, men det lod sig desværre ikke gøre, men jeg tog alligevel lidt billeder af havens fine efterårsløv.


 
Det sidste billede jeg tog var af et lille forhøjet bed vi har direkte mod nord, og som er kilet ind mellem vores bøgehæk og nogle tuja og et grantræ hvilket gør, at jorden er fuldstændig tæt og kompakt af et sammenfiltret rodnet. I det bed har det ALTID været et problem at få noget som helst til at gro og dermed se ordentligt ud, også selv om vi flere gange har haft alle stauder oppe for at grave stykket igennem og fjerne rødderne fra hæk og træer. Jeg har ikke rigtig kunne finde ud af hvad jeg skulle gribe og gøre i med det bed, men en haveven foreslog, at vi plantede klatrehortensia som skulle krybe ud over bedet og have lov til at dække stykket. Den måde at have klatrehortensia på har jeg set i parken ved Gisselfeldt Kloster og det synes jeg så super godt ud, så den ide var jeg med på. 
I weekenden fjernede vi derfor alt hvad der var plantet i det kileformede bed og for at hjælpe planterne -5 stk. i alt- lidt på vej købte vi nogle sorte spande som vi skar bunden ud af, så vi kunne plantede en klatrehortensia i hver spand. Jeg håber det hjælper planterne så de efterhånden vil dække hele stykket incl. de sorte spande, i hvert fald gør det nu og her vandingen lidt nemmere for os. Efter jeg har fået plantet de fem planter kan jeg godt se, at jeg skulle havde købt 6, men jeg må se at få efterplantet én yderligere. Jeg fik desværre ikke taget et billede før vi gik i gang med det lille projekt, men kun dette som jeg tog i dag.

8 kommentarer:

 1. Hvor ser det godt ud hos dig - og skøn gladiolus.
  Mine er slut for længe siden. Det var en kort fornøjelse i år - desværre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg fik først lagt mine i starten af juli så derfor er jeg ret glad og også noget overrasket over, at jeg overhovedet når at se dem i blomst i år !
   God aften.
   Have hilsen
   Anita

   Slet
 2. Godaften Anita.Dejlige efterårs billeder fra din have.Smuk ahorn du viser.Og det bliver da spændende at se dit bed,når klatrehortensiaen
  er vokset til.God aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja ahorn får jo for det meste rigtig smukt efterårsløv, så jeg gik selvfølgelig hen for at tage billede af nogle af de andre sorter jeg har, men tror du ikke bladene var faldet uden, at jeg havde lagt mærke til det :=( Det ene træ var super flot i søndags, men der fik jeg ikke lige hentet kameraet, og de andre nåede jeg så heller ikke at få taget billeder af !

   Slet
 3. Jeg tror, at det er en god idé med klatrehortensiaer i det bed, men du skal nok regne med at det tager lidt tid, inden de rigtigt bliver til noget. Jeg tror den jeg plantede var 3-4 år om at blomstre og lidt langsom starter var den også, men de skal nok komme, man skal bare have tålmodighed :)Så bliver de til gengæld også store og flotte.
  Selvom solen ikke skinner kan man godt tage billeder, især lige nu med de gyldne efterårsfarver.
  Held og lykke med klatrehortensiaerne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg ved godt klatrehortensiaer bruger de første år på at etablere rodnet, og derfor tænkte jeg, at de ved hjælp af spandene skulle fredes lidt for alle naboplanternes rødder. Du har helt ret i, at man godt kan tage billeder selv om solen ikke skinner, jeg synes bare det giver det sidste, og da der var en lille mulighed for sol her i går eftermiddags havde jeg håbet :0)

   Slet
 4. Hej Anita,
  Tak for en hyggelig eftermiddag.
  Det var godt vi fik hygget og talt masser af have:-)
  Måtte lige forbi din blog og se det sidste indlæg.
  Det bliver spændende med dit bed med klatrehortensiaerne.
  Gode billeder af din smukke gladiolus.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Det er mig der skal sige tak, det var rigtig rigtig hyggeligt, og dejligt med en masse havesnak.
   Jeg glæder mig også til at se bedet med klatrehortensiaerne når de springer ud til foråret - nu har de tabt de sidste blade !

   God weekend

   Have hilsen
   Anita

   PS. har først set din besked nu, har desværre ikke været på bloggen i ugens løb.

   Slet