søndag den 6. maj 2012

JAA  - endelig blev vi færdig med at forårsrengøre drivhuset !
I år har det taget lidt tid, at få taget  "overfrakken” (isoleringsplasten) af drivhuset, få det rengjort og omrokeret, så der også er plads til at vi kan være der ude – men nu er målet nået ! Jubiiii – så er et nyt haveår for alvor startet !


Som det ses er det kun den ene ende af drivhuset der  ikke er isoleret med bobleplast, her har vi  hele vinteren en oliven stående med en lyskæde, hvilket er utrolig hyggeligt at se ud på inde fra.

  Det kan være lidt problematisk at tage planterne ud, hvis de dage der er tid til at få gjort drivhuset forårsklar er kolde dage. Det har vi været oppe i mod i år, så det har været utrolig langsommeligt, at få rykket planterne sammen for at skabe plads til, at tage plastik af og få vasket drivhuset ned, pudset vinduerne o.s.v., for så at skabe sig et nyt stykke arbejdsrum og dermed bevæge sig igennem til målet.


Den hvide Engletrompet i en ALT for lille krukke.

Min engletrompet blev i eftersommeren taget af et vindpust og røg ned fra det bord hvor den var placeret, derfor har jeg måttet "hjælpe" den tilskadekommende gren med opbinding.

Jeg har i år haft en del planter som virkelig har trængt til at blive omplantet, så en del af dem er blevet prioriteret således, at de kunne komme ud og få noget ny jord de dage, hvor vejret har været varmt og til det.


Jeg kæmper hver vinter med bladlus i mine Fuchsia og sidste år var jeg på nippet til at smide dem ud, men da de kvitterede med det flotteste blomsterflor hele sommeren, har jeg overgivet mig endnu en vinter.

Jeg mangler nu stadig at få omplantet en del, men det må komme efterhånden.
Så er drivhuset indtaget og der kommer helt sikkert flere billeder her fra, for det er BARE mit lille paradis.

11 kommentarer:

 1. Sikke et lækkert drivhus du har.
  Jeg er helt pjattet med den murede (hvidkalkede?) væg og den fine lerfigur.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have - det var også et must for mig, at få drivhuset med mur.
   Ja er lerfiguren ikke fin, den har min datter Cecilie lavet på et tre dages kursus i en efterårsferie inde på Thorvaldsens Museum.

   Slet
 2. Hold da op, det er da et vildt lækkert drivhus du holder dig :o)

  SvarSlet
 3. Hvor er det dog et lækkert drivhus i har, der er jo en helt sydlandsk stemning ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Lavendelfryd og Heidi det er virkelig også mit lille paradis.

   Heidi hvor er jeg glad for at du bemærker, at der er helt sydlandsk stemning, for det er faktisk den stemning "jeg arbejder hen imod" både i drivhuset og omkring det - så den kommentar lapper jeg bare i mig.

   Slet
 4. Hej Anita,
  Dit drivhus er superlækkert - jeg har jo set det i IRL :)
  Jeg er lidt misundelig over at I har fået vasket og pudset derude - det mangler vi endnu. Jeg foretager mange overspringshandlinger, mest fordi vores er 3,30 m højt og det kræver en stor stige, som jeg IKKE skal op på. Håber vi snart får taget os sammen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja hvad det angår er det jo selvfølgelig nemmer med et lavt - men så har dit nogle helt klare fordele, idet det jo er højt. Jeg glæder mig vildt til at se dit IRL, så jeg håber vi kan finde en dag inden sommerferien, hvor jeg må kigge forbi !

   Slet
 5. Hvor er det dog et fint drivhus du har.
  I dag kommer vore engletrompeter udenfor.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det ville jeg ikke turde med mine engletrompeter, men du mener måske, at de kun kommer ud om dagen ? Eller måske er det varmere hos dig, jeg kan i hvert fald se, at mine tulipaner o.s.v. ikke er nær så langt fremme, som jeg ser i andre viser på bloggen.
   Du må også have en god dag.

   Slet
 6. Sikke et skønt drivhus! Lækker belægning, både ude og inde!
  Det er vist lige noget for mig!
  Tak for besøget..

  Venligste hilsner
  Flores Elvira

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt du havde lyst til at kigge forbi.

   Have hilsen
   Anita

   Slet